744 | Leeftijdsgenoten

13 juni 2009 | roel | muziek

Ik ben 40, Pinkpop ook. Pinkpop was – zoals altijd – in Landgraaf. Ik niet. Althans, het afgelopen Pinkpopweekend niet. Door een of andere wazige samenloop van omstandigheden was ik er niet bij. Terwijl ik – uitgerekend ik – natuurlijk met mijn bevallige neus vooraan de barriers had moeten staan toen Suggs en de zijnen het podum beklommen. Madness. Focking M.A.D.N.E.S.S.! Ik was 12, misschien 13. Brugklas van het Titus Brandsmalyceum. Ik zat soms naast Nicole. Kleinste meid van de klas, maar met een grootse muzieksmaak. Zeker voor een brugklasser. Beach Boys, The Jam. En Madness. Wij waren gek van Madness. Hele Rijam-agenda’s werden volgekalkt met de zwartwitgeblokte banners. En met het prachtige logo. Wij kregen er niet genoeg van. Er moet ergens nog een lokaal zijn waar (wellicht achter vele nieuwe lagen stuc- of verfwerk) een Madnesslogo in de muur is gekrast. Uit het zicht en achter het schoolbord, dat dan weer wel. Want heel erg stoer waren we niet in die tijd. Vandaag de dag ook niet meer, trouwens… Anders had ik wel vooraan gesta.. enfin, you get the point.

een reactie op “744 | Leeftijdsgenoten”

  1. Rick | op 22 juni 2009 | om 19:50 :

    Ik zapte even langs de tv-uitzending van Pinkpop laatst. En waar ik normaal snel zou doorzappen bleef ik nu hangen omdat ik Madness zag.
    Inderdaad jeugdsentiment. Ik word dit jaar ook 40 en was al vroeg in de ban van hun muziek.Ik herken dus je verhaal.
    Het optreden zag eruit alsof ze nooit zijn weggeweest; spetterend, knallend, professioneel. Alsof ze gisteren als bandje zijn begonnen.
    De nieuwe plaat is hetzelfde, ook klasse!Reageer

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/a/5/3/stationtenderness.nl/httpd.www/2020/wp-content/themes/state2008/comments.php on line 69

(c) 2001-2020 StationTenderness