ouwe meuk in de categorie ik

758 | De verslofte draad

1 juli 2011 | roel | ik

Ik had nooit gedacht dat de opkomst van de social media van tegenswoordigs zouden vreten aan de gemiddelde productiviteit van de ouderwetsche webloggert, maar daar moet ik inmiddels schoorvoetend op terugkomen. Ik zie dat dit mijn eerste post is van 2011. En we zijn precies halverwege het jaar. Zonde van die webruimte, dacht ik zo. Er staat toch een slordige gigabyte aan harde schijf (waarvan zeker 777 MB vrij) tevergeefs te wachten op nieuwe meuk mijnerzijds. En dat in het jaar dat StationTenderness zijn 10e verjaardag gaat vieren! Potdorie! In een ultieme poging om mijn loggerleven te beteren ga ik een poging doen om de verslofte draad weer op te pakken. Wordt vervolgd.

737 | Vort! Scheer je weg!

23 februari 2009 | roel | ik

Ik baal dat ik deze carnavalsmaandag geen vrije dag heb genomen. Eigenlijk had ik nu gehurkt op mijn deurmat moeten zitten in afwachting van het bezorgen van dat achterlijke ‘Evolutie of schepping’ foldertje. En dan op het moment supreme even een kleine ‘boe!’ loslaten. Een beetje schrik aanjagen doet het altijd leuk bij die relifundamentalisten. Voor je het weet hebben ze er een nieuwe God voor verzonnen, want je moet het toch ergens op af kunnen schuiven? Enfin, zoals u begrijpt zit ik niet op die flauwekul te wachten. Als ik sprookjes wil horen dan pak ik de laatste plaat van de Smurfen er wel bij, daar heb ik geen Urkse randdebiel voor nodig.

734 | God, de nieuwe Uri Gellert

30 januari 2009 | roel | ik


De zendingsdrang van de relimaffia gaat zó ver dat ze ons analoog gaan spammen met een foldertje. ‘De evolutietheorie is ook maar een geloof’. Whoehahaha! Die folder gaat mij dus uitleggen hoe God – pak ‘m beet 6000 jaar geleden – fossielen heeft weten te goochelen die miljoenen jaren oud zijn? En dat ook nog eens even in minder dan een week, samen met niet alleen de aardkloot maar ook nog eens even het hele firmament daaromheen? ‘Zo, die is goed met dingen maken’, zou in dat geval mijn eerste gedachte zijn geweest. Maar – heel vreemd- de volgende 6000 jaar zwijgt de grote creator als het graf. Niet eens even tijd voor het oplossen van de mij een stuk minder gecompliceerd lijkende taken als het broeikaseffect, hongersnood, armoede of hypotheek- en andere crises. Hij keek zeker ook net even de andere kant op toen Dendermonde trilde op zijn grondvesten? Nee, hij zal volgens de gelovigen wél weer even de zondaar vergeven als die ooit berouw gaat tonen. Want daar is ie dan schijnbaar nog wel toe in staat. Pro-activiteit is helaas niet zo zijn ding.

Alle religie is ontstaan uit vrees voor het onbekende – of dat nu de dood was of natuurfenomenen waarvan men de oorsprong niet wist. Dat alles gevoed door onwetendheid. Een paar duizend jaar geleden heeft men bedacht dat het wel handig kon zijn om de onwetenden angst in te boezemen met een fantasie. Zogenaamd opgetekend in een boek met daarin verhalen die net zo geloofwaardig zijn als de eerste de beste Grimm-vertelling én die in de verste verte niet eens meer lijken op wat er ooit geschreven of gezegd is. Want dat bleek in de loop der geschiedenis toch allemaal niet zo handig uit te komen voor bijvoorbeeld de Katholieke kerk. ‘How convenient’, zo’n God met wie je kon dreigen op het moment dat je eigen machtspositie in het nauw leek te komen. Of die je kon loven op het moment dat een toevallige samenloop van omstandigheden leidde tot iets bijzonders.

Kennis is macht? Nee joh, het onthouden (of ontkennen) van kennis geeft macht. Wat sneu dat de bonte stoet aan dogma’s en doctrines die voor dat doel in het leven werden geroepen (lees verzonnen) inmiddels al lang en breed is ingehaald door de wetenschap. Bewijzen voor het bestaan van een almachtige? Nul. Niks. Noppes. Al duizenden jaren niet. En dan heel hard schreeuwen dat de evolutietheorie ook maar een verzinsel is waar je in kan geloven of niet. De onweerlegbare wetenschappelijke onderbouwing van die theorie – stapel alle bewijzen op elkaar en je zou waarschijnlijk bij die zogenaamde god tot op zijn wolk kunnen klimmen – wordt weggewoven. Hele volken slaan elkaar de hersens in, en allemaal uit naam van hem. Betekent Allah niet immers God in het Arabisch? Nou dan. Eigenlijk moet ik niet zeuren, want al die relifanaten hebben een zelfdestructief systeem geschapen dat hopelijk ooit leidt tot het verdwijnen van elke vorm van de dwaasheid die godsdienst heet. Het is alleen zo jammer dat degenen die wereldwijd aan de touwtjes trekken zich nog steeds laten leiden door deze dogma’s en doctrines. Nederland niet uitgezonderd….

Oh ja; als god de schepper zou zijn geweest… wie heeft de schepper dan geschapen?

Roll on Richard Dawkins hier en hier.

731 | Kerstkaart08

1 januari 2009 | roel | ik

722 | Omkat versie vier

4 oktober 2008 | admin | ik

Zo. Een nieuwe layout. Omdat het kan. Omdat het wel weer eens tijd werd. Versie 4.0 stond weliswaar al een half jaar in de steigers maar vanwege van alles en nog wat bleef die daar ook staan. Tot vandaag. Her en der mankeert er nog wat aan kopjes, titels, fotootjes en backgrounds. Kijkt u daar aub even doorheen? Komt vanzelf goed.

(c) 2001-2020 StationTenderness