706 | Creme de la creme

2 februari 2008 | roel | ik

De eerste release sinds 11 jaar van een Claw Boys Claw plaat is natuurlijk reden voor een feestje. Op de avond van 30 januari stond DeSmet in A’dam in het teken van de lancering van Pajama Day. Niet voor elke sterveling toegankelijk, dat snapt u. Slechts de crème de la crème van de Nederlandsche popscene mocht zich anderhalf uur laven aan de zompige moerasrock van Peter Te Bos en de zijnen. Plus een handjevol gelukkigen die snel genoeg reageerden via de 3voor12-site. Aldus dank richting Ernst, die ervoor zorgde dat ik voor het eerst op de felbegeerde gastenlijst van een concert kwam te staan! Met in het naar schatting 150-koppige publiek leden van onder meer Johan, Moke en Hallo Venray was het aangenaam luisteren naar een zorgvuldige selectie uit inmiddels meer dan 20 jaar CBC-geschiedenis.

Peter Te Bos – recalcitrant as always zonder zich te verliezen in daadwerkelijk onprettige interactie met het publiek – mag dan wat jaartjes ouder zijn geworden, zijn podiumenergie is er niet minder om. Superkid, Wild Voodoo, Bite the dice, Locomotive Breath, ze kwamen allemaal voorbij. Zelfs een onwillig basgitaarsnoertje kon de vaart er niet uit krijgen. Natuurlijk lag de nadruk vanavond op de nieuwe tracks van Pajama Day. Het rauwe Lava, het bijna romantische I am sea, Toscamoon. Helaas geen Halibut vanavond, door mij vorig jaar ten tijde van de sneak preview in 013 al uitgeroepen tot song van het jaar maar vanwege de officiële release deze week ook in aanmerking komend voor hetzelfde predikaat in 2008.

Een paar kiekjes alhier. En indien u beschikt over digitale televisie dan kunt u de showcase de komende dagen zelf bezien via het 3voor12-kanaal.

een reactie op “706 | Creme de la creme”

  1. sjoerd | op 6 februari 2008 | om 12:55 :

    Jaaaaa! Goed man cbc is helemaal back on track halibut vindt ik ook een supersong.



Reageer

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/a/5/3/stationtenderness.nl/httpd.www/2020/wp-content/themes/state2008/comments.php on line 69

(c) 2001-2020 StationTenderness