701 | Vakantiespreiding my ass

27 november 2007 | roel | ik

Waar kan ik zijn met een algemene klacht omtrent het plannen van concerten? Hier? Komt ie: JULI IS HELEMAAL GEEN CONCERTMAAND, STELLETJE VOLSLAGEN INCOMPETENTE PRUTSERS! (Ik weet niet precies wie ik hiermee bedoel, maar trek het u niet persoonlijk aan als u niet bij een concertboer als Mojo of zo werkt). Juli is de maand waarop ik 1200 kilometer met vrouw, koters, dakkoffer en vouwwagen over Zuidfranse péages hobbel op zoek naar zon & zee & zo. Even geen concerten. Heerlijk. Een mens moet ook eens uitrusten, niet? De oren laten herstellen voor een nieuw seizoen, zeg maar. Concerten bezoeken doe je namelijk van september tot en met juni. En niet midden in de zomer. Oetlullen.

Vanwaar deze boosheid? Ach, vanochtend kwam eerst het prachtige bericht dat Doe Maar de Kuip zou gaan betreden. De initiële euforie sloeg al snel om toen mijn eega mijn fijntjes attendeerde op het feit dat 12 juli toch echt in de zomervakantie valt. Regio Zuid zit dan al een dikke week met zijn luie donder op de camping. Wijzelf incluis. Tenminste, tot nu toe is het de gewoonte om direct de eerste week van de vakantie de biezen te pakken. Ik vermoed dat ik een eventueel weekje uitstel – om 4 heren op leeftijd de Kuip te zien laten zinderen – wel op mijn buik kan schrijven.

En alsof dat allemaal nog niet genoeg bedorven pret betekent komt vanuit Engeland het nieuws dat het Night of the Prog III festival op de legendarische Loreley-bühne in Duitsland een tweetal wel heel erg leuke acts laat zien. Marillion op zaterdag, Fish op zondag. Oh en Porcupine Tree. En ongetwijfeld nog een handvol goeie namen. Loreley, hoor ik u denken? Loreley ja. In 1987 toneel van een van de laatste optredens van Marillion-met-Fish. Kijk maar.

In de heilige overtuiging niet 2x te worden genaaid door de zomerkalender klikkerdeklik ik mezelf naar http://www.loreley-open-air.de om daar alsnog een ongetwijfeld uniek weekend door de neus geboord te zien worden. Achtzehn biss zwanzig juli. Da’s hoe je het went of keer in het Nederlands toch echt 18 t/m 20 juli 2008. En goddomme ook in de zomervakantie. U ziet het, de Duitsers zijn net zo’n grote oetlullen als het gaat om het organiseren-van-evenementen-op-een-wel-heel-erg-ongelukkig-tijdstip. Wat ‘oetlul’ in het duits is moet ik nog eens opzoeken.

Kan het nog erger? Ach, The Smiths die weer bij elkaar komen in juli…. Of de Fatal Flowers…

2 reacties op “701 | Vakantiespreiding my ass”

  1. Gast | op 28 november 2007 | om 09:08 :

    Ach augustus je kan altijd n og op 30. Augustus 2008
    naar de Kastelruhter Spatzen.

    Een heerliojk begin van een nieuwe concertreeks 😉



  2. roel | op 28 november 2007 | om 13:45 :

    of 18 x naar Bauer in Ahoy, dat kan ook nog…



Reageer

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/a/5/3/stationtenderness.nl/httpd.www/2020/wp-content/themes/state2008/comments.php on line 69

(c) 2001-2020 StationTenderness