615 | Ruhrgebiet

28 april 2006 | roel | cabaret

Wat is dat toch met Alkemade en Bloemen ? Los van elkaar hebben de heren weinig moeite met het vinden van hun weg. U wist niet wie John de Mol speelde in het cabaret van Jack Spijkerman afgelopen zaterdag ? Wel, Roel Bloemen dus. En wie is dat kale heerschap in Shouf Shouf – de Serie ? Leo Alkemade natuurlijk ! Inmiddels voorzien van een net zo verrassende als weelderige haardos, maar dat terzijde.

Naast elkander in het Koningstheater is het ineens hele andere koek. Hun 3e programma ’13-0-zeven’ is misschien wat minder uitbundig dan de eerste 2 shows en het in cabaretland in zwang zijnde stijlelement ‘irritant-lang-doorgevoerde-herhalingen’ moge dan ook zijn doorgedrongen tot het oevre van A&B, da’s nog geen reden om ze voor een slechts halfgevuld theater te laten spelen. Kom op Den Bosch, weet dit duo eens op hun werkelijke waarde te schatten ! Vorige keer was het ook al kommer ende kwel qua publieke belangstelling, nota bene tijdens een dvd-opnameavond. Dit keer was het dus niet veel beter.

Waarom trekt een draak als Marc Van de Veerdonk volle zalen (en ‘how the hell’ is het mogelijk dat anno eenentwintigste eeuw iemand nog kan lachen om Tineke Schouten) terwijl dit Brabantse duo tegen de bierkaai blijft vechten met briljante vondsten als de ‘microfoon met teveel draad’,’Ruhrgebiet’ of ‘de spastische vrouw die een ander heeft’ ? God mag het weten. Alkemade en Bloemen verdienen zoveel beter.

Gezien: 27 april 2006 Koningstheater Den Bosch – Alkemade en Bloemen 13-0-Zeven

een reactie op “615 | Ruhrgebiet”

  1. jan | op 29 april 2006 | om 15:02 :

    zoveel humor en zo weinig belangstelling, dat kun je toch niet voor je halen? maar al zat die zaal tot over z’n nok toe gevuld met het meest uiteenlopende pluimage uit den bosch en wat mij betreft hele verre omstreken, u heeft gewoon een wielklem. een toastje dan misschien, met bijpassende salade?Reageer

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/a/5/3/stationtenderness.nl/httpd.www/2020/wp-content/themes/state2008/comments.php on line 69

(c) 2001-2020 StationTenderness