Zo’n 2 decennia geleden brachten we onze zomervakanties steevast door op Camping l’Arche in Anduze. In anderhalve dag trok onze Starlet één-punt-nul zonder tegensputteren een Alpenkreuzer naar het zuiden van Frankrijk. Deze vouwwagen, toonbeeld van (zo blijkt nu pas) Oostduitse degelijkheid was het ideale campeervehikel. Het opberg- en slaapcomfort van een caravan gecombineerd met het tentgevoel van een… eh… tent. Het opzetten duurde dan misschien wel wat lang, maar ’t was per slot van rekening vakantie. Thuisgekomen werden er wat beugeltjes onder gejast en hopla, daar stond ie op zijn kant tegen de garagemuur. Geen omkijken meer naar. In 1989 zat ik er voor ’t laatst in.

Het is nu 16 jaar later en we zijn ons aan het ‘oriënteren’ op diezelfde vouwwagenmarkt. De kids worden groter en na enkele jaren van vakantieparken en stacaravans wordt het volgend jaar tijd voor Echte Kampeeractiviteiten. Er zijn 3 opties. Optie 1: met een tent op vakantie en derhalve op zoek naar én een nieuwe tent én een aanhangertje om de hele kampeermeuk volgend jaar mee te kunnen zeulen. Optie 2: een caravan. Optie 3: een vouwcaravan. Degenen die nu hun neus ophalen omdat ze hetzij fervente caravanslepers zijn (tossers) ofwel alles wat niet van tentdoek is gemaakt op een camping verfoeien (tossers) die mogen nu afhaken. Er blijven weinig lezertjes over: de vouwwagenliefhebbert is dungezaaid en wordt al decennia met pek en veren het spreekwoordelijke dorp uitgejaagd. U begrijpt al welke van de 3 keuzes het is geworden.

Het oriëntatieproces Een Nieuwe Vouwwagen begint met de nulfase: googlen. Natuurlijk is er maar 1 zoekterm die dan in mij opkomt en dat is ‘Alpenkreuzer’. Resulterend in het uitkomen bij een nostalgische website die geheel is gewijd aan het fenomeen ‘vouwwagen’. Met daarin prominent de prachtige Alpenkreuzer. Ik kan de krekeltjes weer bijna horen… Dat ons oog momenteel is gevallen op een Roadmaster Family S, dat moet u dan maar niet hardop roepen. Heiligschennis ?

3 reacties op “559 | Uit den ouden doosch (2)”

 1. jan | op 16 augustus 2005 | om 16:56 :

  ‘de family s biedt een gezin tot 8 personen een fantastische leef- en slaapgelegenheid.’
  lijkt me een ruim bemeten optrekje! 2. roel | op 17 augustus 2005 | om 10:13 :

  Ruim bemeten is altijd raak… of zoiets… beter te groot dan te klein dan ? 3. jelle | op 21 augustus 2005 | om 14:49 :

  Heb je ooit aan een RAPIDO gedacht??Wij gaan hier al jaren met veel plezier mee op vakantie,het is een “opvouwbare” caravan.Alles bestaat uit vaste wanden,inclusief kasten e.d.Je rijd met een äanhanger” maar opgezet is het een caravan.Ideaal!Ook deze worden niet meer gemaakt,maar via google nog steeds verkocht!
  Succes met jullie zoektocht!Reageer

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/a/5/3/stationtenderness.nl/httpd.www/2020/wp-content/themes/state2008/comments.php on line 69

(c) 2001-2020 StationTenderness