Wat doe je met onverwachte meuk die je tijdens een zoektocht (naar iets héél anders) aantreft op zolder ? Onder de scannerdeksel mikken en op deze wijze behoeden voor verder verval door papiervisjes, overbelichting of warmteinvloeden. Maak er eventueel een apart rubriekje van op je weblog, want de meuk die in de krochten van de zolder te vinden is levert voldoende materiaal op voor een karrenvracht aan afleveringen. Bij deze dus aflevering 1.

“Evenals in het ‘gedrukte exemplaar’ van de Top40 (dat ik zo’n 25 jaar geleden elke week trouw bij ‘Hans’ in Oss ging afhalen) was deze hitlijst ook te bezien in vele regiokrantjes. Een draak van een courant (ik noem geen naam, doch als ik zeg dat het begint met Regio en eindigt op Oss weten de intimi genoeg), maar dankzij nobel uitknipwerk liep mijn speciaal daarvoor aangeschaft schriftje langzaam vol met deze top40’s-op-krantenpapier. Het schriftje is inmiddels niet meer. Evenals de erin geplakte top40’s. Ik heb nog één verknipt exemplaar kunnen vinden. Of vinden; ik liep er vanavond per ongeluk tegen aan.

Let vooral op nummer 24. Op dat moment niet wetend dat dat bandje (doch niet zozeer dat nummer) 20 jaar na dato zo’n grote rol in mijn bestaan zou spelen. Of misschien toch ? Schijnbaar vond ik het het enige nummer in die hele lijst dat het waard was om met mijn speciaal bij het schrift bewaarde rode stift van 3 bolletjes (= goed !) te worden bekroond…

Ps: let ook op de schitterende spelwijze van ‘Gerry Moor’. Volgens mij was de publicatie van deze lijst een stuk clandestiener dan de Regio Oss het mij wilde doen geloven. En dat Georgie Davis van mij 1 bolletje kreeg moet u mij niet euvel duiden. Ik ben al lang blij dat ik de nummer 1 niet op die wijze heb gelauwerd :-)”

5 reacties op “554 | Uit den ouden doosch (1)”

 1. jan | op 3 augustus 2005 | om 22:47 :

  ik zie wel meer dubieus geplaatste sterretjes. gelukkig maken die bij propaganda alles goed. wat een raar mannetje was jij toen zeg….! 2. roel | op 3 augustus 2005 | om 22:54 :

  U kunt mij alleen ub40, monheer Davis en monheer Jacketti en zijn gemotoriseerde gevolg (in deze top 40 heet die goede man overigens Roverto, zo te zien) aanrekenen. De rest getuigt van een (toen al) verfijnde muzikale smaak. Ja, zelfs de Eurythmics, vrind, want dat was toevallig wel het leukste liedje dat ze maakten. Zo ! Lekker puh. Raar mannetje toen ? Moet je me nu eens zien, mind you ! 3. patrick | op 10 augustus 2005 | om 09:02 :

  Geen bolletjes voor de fine young cannibals?

  en dat van die drie bolletjes dat zie ik niet hoor; een dikke vette streep staat er, en niks anders. 4. Els | op 11 augustus 2005 | om 11:44 :

  Wow, dit exemplaar stamt precies uit de tijd dat ik die dingen ook verzamelde (en kort daarop weggooide…). 5. roel | op 11 augustus 2005 | om 12:01 :

  Toeval of niet ? Een paar dagen geleden zapte ik tegen Oerleman’s Typisch Tachtig aan. Met…. jawel…. Georgie Davis ! Anno nu, zeg maar. Vervallen tot taxi chauffeur, maar met groot nieuws: in het najaar komt hij met een nieuwe single. Die krijgt van mij ook vast een bolletje 😉Reageer

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/a/5/3/stationtenderness.nl/httpd.www/2020/wp-content/themes/state2008/comments.php on line 69

(c) 2001-2020 StationTenderness