351 | Whoopsidaisies

21 november 2003 | roel | media

D’r zijn maar weinig films die leuk genoeg zijn om voor de 5e keer te bezien. Notting Hill is er zo een. Een film met een afgewogen mix van romantiek en humor. Romantisch zonder klef te worden, humoristisch zonder in flauwiteiten te vervallen. Met een Hugh Grant die geen ander karakter kan spelen dan een partnerloze oelewapper, en een Julia Roberts die eigenlijk toch wel leuk is in deze film. De boekenwinkel is overigens ook leuk: ik ben er een aantal jaren geleden geweest. Geen spoor van Hugh of van zijn nichterige collega. Aan een van de muren hangt wel een collage van krantenartikelen over de ‘rol’ van de winkel in de film.

Maar het hoogtepunt van de film is natuurlijk Spike. Fantastisch. Spike: There’s something wrong with this yogurt. William: It’s mayonnaise. Spike: Oh, o.k…

Ik denk dat ik de DVD toch maar eens op de kop ga tikken. Leuk voor een druilerige winteravond.

een reactie op “351 | Whoopsidaisies”

  1. jan | op 21 november 2003 | om 11:45 am :

    hij is geweldig! 5x heb ik nog niet gehaald (en ook vanavond ging ‘ie langs me heen wegens besognes elders), maar dat komt vanzelf. die shirts van spike, geweldig. en de scène in het park met de hekklauterpraktijken, dolle pret. en dan vergeet ik nog bijna het etentje bij z’n zus. genieten geblazen, dat is het.Reageer

(c) 2008 StationTenderness