De teller staat na vanavond op 40. Mijn 40e Fishconcert. Da’s gemiddeld iets meer dan 2 per jaar, gezien het feit dat ik de Schot volg vanaf het moment dat hij het nodig vond om uit Marillion te stappen in 1988. Nummertje 40 vond plaats in de Effenaar. Een handjevol (stevige) songs van zijn fantastische nieuwe plaat 13th Star. Een handjevol van Marillions klassieker Clutching at Straws. En nog wat losse flodders zoals een weergaloze Johnny Punter en Vigil. Dan heb je dus al snel een hele leuke avond. Fish trekt met deze opzet veel oude Marillionfans die na de split zijn afgehaakt. Die hebben natuurlijk helemaal niks met ’s mans solospul en dat maakt het publiek ietwat stroever dan anders. De Effenaar moest hierdoor een beetje loskomen in het eerste gedeelte maar gaandeweg kwam de sfeer er aardig in.

En als Fish dan ook nog eens Cliché in de toegift gooit dan maakt het verder ook eigenlijk echt helemaal geen flikker meer uit wat er op de setlist staat. Cliché werd gedraaid tijdens onze huwelijksvoltrekking (alhoewel het tweede deel dat laatste woord meer iets weg heeft van een executie dan van een feestelijke gebeurtenis), dus u begrijpt de band die mijn vrouw en ik hebben met dit nummer. Tijdens de 2e gitaarsolo van Frank Usher belde ik haar nog even, in de hoop haar via de gsm deelgenoot te kunnen maken van dit prachtige moment. Zij op haar beurt kon echter absoluut geen soep koken van de enorm geluidsbrij die uit haar telefoon kwam. Bij thuiskomst dacht ze dat het een broekzaktelefoongesprek (ik vind ‘dijenkletser’ een veel leuker woord hiervoor) was geweest. U weet wel, vergeten om de toetsblokkering in te schakelen. Duh. Bén ik een keer in een romantische bui, wordt dat niet helemaal begrepen…

setlist:

Slainte Mhath
Circle Line
So Felini
The Perception of Johnny Punter
Square Go
Manchmal
Hotel Hobbies
Warm Wet Circles
That Time of the Night
Vigil
Dark Star
Sugar Mice
White Russian

Cliché
Incommunicado

Last Straw

Enkele kiekjes alhier

(edit 11-10-07: Onze grote vriend komt nogmaals terug! Op 10 december in de Boerderij in Zoetermeer. Saillant detail is dat de dag erna Marillion in Paradiso staat :-))

Reageer

(c) 2008 StationTenderness