635 | Wespen & appeltaart

14 september 2006 | roel | spinvis

Zo lees je hier wekenlang nix nieuws en zo floepen daar weer allerlei Spinvissen tevoorschijn. En met reden. Erik de Jong brengt een leuke cd/dvd-single uit waarvan de titeltrack (‘Flamingo’) nog het minst leuk blijkt te zijn. ‘Wespen op de appeltaart’ en ‘Dag 1’ zijn twee prachtige tracks die niet hadden misstaan op ‘Dagen van gras, dagen van stro’. Met name ‘Wespen’ is een heerlijk zomers liedje, handelend over een patiënt in een (vermoedelijke) inrichting die sinds een dikke week een nieuwe mede-bewoonster in het oog heeft. Figuurlijk dan natuurlijk, dat snapt u wel. U denkt aan Ronnie ? Zou kunnen, al is die volgens mij al met de bus naar huis gegaan op de vorige plaat. Maar je weet nooit hoe een koe een haas vangt. Of een spin een vis.

“het wordt een hele mooie dag vandaag
stoelen gaan naar buiten
en er hangen nieuwe slingers in de heg
meneer van Ouwenaar zet alle dingen recht
hij fluit heel vals en zwaait naar de portier

er is behoorlijk wat bezoek vandaag
wespen op de appeltaart
de koffie komt voorbij
ik vind het best
ik zou niet weten wie er jarig is – hoera
of hoe het nou toch verder moet met mij
en de dag is kort
en de dag is lang
’s avonds zijn er stemmen en een liedje op de gang

en de wolken gaan voorbij
vaarwel, vaarwel
ik hoop maar dat er roze koeken zijn”

Spinvis – Wespen op de appeltaart

Reageer

(c) 2008 StationTenderness