565 | Missie geslaagd

27 september 2005 | roel | muziek

The Mission schopte ons gisteren genadeloos terug naar waar vandaan de snotneuzen van tegenwoordig hun mosterd halen. De oude meester Hussey trok gisteren in Paradiso snoeihard van leer met een uitgekiende greep uit zijn bijna 20 jaar omspannende oeuvre. Met een piekbelasting van 118 db aan het eind van het optreden hadden de oortjes het zwaar te verduren. Ondanks het feit dat ze waren getrakteerd op meesterlijke werkjes als ‘Deliverance’,’Tower of strength’ en ‘Serpents kiss’.

Eén lange ‘stroll down memory lane’, want de up-tempo setlist herbergde zoals verwacht (en gehoopt) vooral ouwe meuk. Ik betrapte me echter hier en daar op een onbedoeld ‘hé-dat-nummer-hebben-ze-net-al-gespeeld’ bij een introotje, maar da’s The Mission ten voeten uit natuurlijk. Zelfs de 2 hagelnieuwe songs zijn overgoten met een karakteristieke (smakelijke) Mission-jus. Hoogtepunten waren ‘ Butterfly on a wheel’ en ‘Severina’. Ik hoorde Crystal Ocean, Fabienne en Evangeline nog langskomen, en niet te vergeten Beyond the pale. Ik zal er ongetwijfeld enkele vergeten zijn. Who cares. Ik ken beroerdere manieren op een maandagavond te vullen.

Foto’s alhier

Het voorprogramma was overigens van een fabelachtig bedenkelijk niveau. Elusive uit Noorwegen durfde het te presteren om zware op gothicwave – en dus op een doorgaans redelijke massieve ritmesectie – leunende rock op de planken te brengen ZONDER ritmesectie. De drummert en bassist waren voor het gemak maar in het hoge Noorden achtergebleven. Of ze bestaan gewoon niet, dat kan ook. Enige verheldering werd er door de heren niet gegeven, dus de speculaties onzerzijds waren dan ook niet van de lucht. Hilarisch dieptepunt was een bassolo waarin naast een onzichtbare bas ook nog eens een onzichtbare piano te horen was. De 3 heren stonden enigszins gegeneerd te zoeken naar een stoere podiumhouding terwijl plaatsvervangende schaamte zich van mij meester maakte… Ik weet het, in dit electronische tijdperk maakt iedereen gebruik van samples, sequencers en meer van dat leuks (ja zelfs Marillion), toch was het in deze setting bijzonder misplaatst. Maar goed, na dik 25 minuten waren we verlost van deze ellende.

Nagekomen: de setlist. Met dank aan de enthousiastelingen van het Mission-forum

Crystal Ocean
Evangeline
Severina
Afterglow
Amelia
Garden of Delight
Breathe Me In
Fabienne
Butterfly on a Wheel
Keep it in the Family
A Wing and A Prayer
Beyond the Pale
Deliverance

Wake
Serpents Kiss
Wasteland

Tower of Strength

Foto’s alhier te bezichtingen

3 reacties op “565 | Missie geslaagd”

 1. johnnie67 | op 28 september 2005 | om 1:31 pm :

  tof concert maare zeker ook toffe foto’s roel groetjes johnnie 2. roel | op 28 september 2005 | om 2:53 pm :

  Dank u. D’r moeten er nog veel meer zijn want half paradiso stond met een camera in zijn hand 🙂 3. johnnie67 | op 29 september 2005 | om 11:45 pm :

  hahaha ja das waar
  ik stond links van ut podium n alles vooraan stond te flitsen.
  stond 1 jongen voor me waar wayne van 10 cm in z’n camera keek die foto zou ik wel nog willen zien was grappig maar helaas……
  had zelf geen camera bij me dach dak um niet mee naar binnen kreeg…..
  p.s. trouwens ook leuke site van je
  groetjes johnnieReageer

(c) 2008 StationTenderness