37 | 8mm

27 december 2001 | roel | ik

U kent dat wel. 2e kerstdag bij ouders thuis. Bijkletsen, gourmetten, sneeuwpopje knutselen omdat het plotseling met bakken uit de hemel komt, oude films draaien. Zo ook gisteren. Het was weer een sterk staaltje nostalgie dat uit die oude projector werd getoverd.

Zo kan het gebeuren dat je via die 8mm terugkeert naar Camping l’Arche, Anduze, Zuid-Frankrijk. Kamperen met Ernst, de 1e vakantie ‘alleen’ (met pa en ma 100 meter verderop). Even terug naar die camping waar we jaren achtereen kwamen, terug naar de ‘rotsen’, het ‘muurtje’, de ‘brug’, het ‘dorp’. Gewone termen die juist daar een eigen betekenis hadden.

En zowaar, heel even, een glimp van dat ene t-shirt dat zo mooi was. Zo mooi zelf gemaakt. Van The Cult. Een fotootje ervan maken lukte (net) niet… Terugspoelen op zo’n recorder is een helse klus. Maar binnenkort wordt het project ‘redt de 8mm banden! zet ze over over video!’ ingestart, dus wellicht dat er aan de sectie ‘t-shirts’ op deze site dan een prachtig fotootje van dat prachtige shirt kan worden toegevoegd…

Reageer

(c) 2008 StationTenderness