408 | Adieu Tivoli

28 februari 2004 | roel | marillion en fish

Weemoed overviel ons na de laatste noten van Scattering Crows, gisteren in Tivoli Utrecht. Naar alle waarschijnlijkheid was dit het 8e en tevens allerlaatste Fishconcert in deze poptempel. Geluidsoverlast en logistieke problemen nopen tot een vertrek van de Oude Gracht naar Vredenburg. Bijzonder spijtig. Tivoli was bijvoorbeeld de plek waar ik voor het eerst Marillion zag. Zonder zanger, dat wel. Fish was net vertrokken maar de band was zo sportief om de Nederlandse fanclub toch te verblijden met een bezoek tijdens de fanclubdag. Met 1000 uitzinnige Freaks op ‘vocals’ werd het een legendarische avond. In Tivoli heb ik niet alleen veel gezien, maar ook veel uitgegeven. De vele fanclubdagen van zowel Marillion als Fish vonden er traditiegetrouw plaats en karrenvrachten met geld heb ik er uitgegeven aan merchandise, bootlegvideo’s en andere memorabilia.

De laatste 25 euri voor het ticket van gisteren waren bijzonder goed besteed. Het Tivoli-publiek was als vanouds razend enthousiast. Het dak ging eraf tijdens het 2e deel van concert en met name Market Square Heroes deed het bijzonder prettig. Mede daardoor werd een extra toegift afgedwongen, die in de vorm van ‘Scattering Crows’ een bijzonder fraaie afsluiting van deze gedenkwaardige avond vormde. Geluidstechnisch was het ‘des Tivolis’: matig dus. Maar dat boeit niet. Dat Ushers gitaar en Fish’ zang af en toe ondergesneeuwd werden door de bassen van keyboards was niet erg. Dat Frank Usher de gisteren zo bejubelde Cliché-versie om zeep hielp door de eerste noten verkeerd in te zetten en bij de solo nog eens aardig mis te kleunen, dat was niet erg. Het was Fish. Het was Tivoli. Het was goed. Dag Tivoli.

Setlist:

Intro “The Field”
The Rookie
Moving Targets
Jungle Ride
The Perception of Johnny Punter
Numbers
Zoo Class
Old Crow
Cliché
Innocent Party
Vigil in a wilderness of mirrors
Raingods Dancing
Wake-up call

So Fellini
Lucky
Internal Exile
Market square heroes
The Company

Scattering crows

Reageer

(c) 2008 StationTenderness