316 | D-minor

19 augustus 2003 | roel | muziek

’t Is wel bingo met Excelsior deze maanden. Eerst leverden The Herb Spectacles dé zomerplaat van 2003 af en vervolgens werd dat succes nog eens zééér dik overschaduwd door de debuutplaat van Sergeant Petter uit Noorwegen, simpelweg geniaal getiteld “It’s a record”. “It’s a f*cking amazing brilliant record” had beter op zijn plaats geweest, want de schijf leunt tegen het geniale aan. Kruist u in gedachten de vocalen van Beck met de pedalsteel van 16 Horsepower, het ludieke van Hallo Venray met de americana van The Jayhwaks. Top het geheel hier en daar af met een vleugje Ryan Adams en Johnny Cash, dan heeft u ongeveer de blauwdruk voor dit juweeltje. Het is wat met die thuisknutselaars. Vorig jaar Spinvis, dit jaar de Serge. Hulde aan Excelsior voor het wederom hebben van een fijne neus…

Reageer

(c) 2008 StationTenderness