307 | Hype

31 juli 2003 | roel | media

De laatste dagen zoemt het in de media. Internet heeft weer wat raars opgeleverd. Het zogenaamde flash mobben. Op een bepaalde plaats (bijvoorbeeld in een boekhandel) een enorme mensenmassa laten ontstaan (via email), die mensen vervolgens allemaal tegelijk iets stompzinnigs laten doen (bijvoorbeeld vragen naar een niet bestaand boek), dan even leuk klappen met zijn allen en dan snel weer pleite. Dat alles liefst in een zo kort mogelijke tijdspanne. Leuk ? Nou ontzettend. Ik lach me rot. Get a life ? Het is 30 jaar geleden al beschreven in een verhaal. Dus het is niet eens origineel…

5 reacties op “307 | Hype”

 1. jan | op 5 augustus 2003 | om 1:30 pm :

  idee: we verzamelen morgen om 08:30 in rosmalen en doen 8 uur lang net alsof we aan het werk zijn. 2. roel | op 5 augustus 2003 | om 1:33 pm :

  U haalt mij de woordem uit de mond. In mijn geval moet dat echter 8,5 uur zijn. En als we iedereen ten kantore op deze wijze kunnen flashmobbiliseren, dan wordt de opkomst van de 1e Nederlandse Flash Mob in aantal ruimschoot overtroffen. Daar kwamen immers slechts 3 zieligers tezamen ! 3. ErHa | op 8 augustus 2003 | om 1:51 pm :

  Ik bedacht wel eens dat ‘we’ met ‘z’n allen’ eens een dag de auto moesten laten staan en met ‘z’n allen’ met de trein gaan. Kijken of we het land een dagje kunnen ontwrichten.

  Hierbij roep ik iedereen op…. Nee, laat maar. 4. roel | op 8 augustus 2003 | om 1:55 pm :

  Een bijzonder kek, maar in deze hete dagen ook een bijzonder oncomfortabel plan 🙂 De gemiddelde trein is nl. niet uitgerust met airconditioning, een luxe die tegenwoordig wel in meeste auto’s zit. Aldus verkies ik de auto ! Maar wellicht kunnen we dan de 1e Flashmob File gaan laten ontstaan ? 5. jan | op 11 augustus 2003 | om 1:04 pm :

  nou, het fenomeen heeft inmiddels het nos journaal gehaald en ook het brabants dagblad heeft er al melding van gemaakt. het bijzondere is er daarmee eigenlijk al wel vanaf. nu is het wachten op mensen die een echt originele actie verzinnen. en met 30 man een paraplu opsteken vind ik dus niet origineel.Reageer

(c) 2008 StationTenderness