ouwe meuk in juli, 2007


Prachtig wrang en misleidend opgewekt. Toch gaat de zon er hier spontaan van schijnen. Genialiteit van de lage landen.

Spinvis > Wespen op de appeltaart

683 | 20-03-09

27 juli 2007 | roel | ik

De kogel is door de kerk. Alhoewel 20 maart 2009 nog een heel eind van ons verwijderd is, kan ik de liefhebbert verheugen met de melding dat rondom die datum het fameuze Marillionweekend zijn 5e editie gaat beleven. Wederom in ons eigen CenterParcs Port Zélande. Hoera? Hoera!

Eenmaal teruggekeerd van dik twee weken vertoeven in het Franse landje F. viel de deksel koud op de neus. Interpol in 013 stijf uitverkocht. Waar ze twee drie jaar terug amper de Willem II in Den Bosch konden vullen is het nu zover dat het New Yorkse gezelschap een half jaar van tevoren 2300 lieden heeft kunnen verleiden tot het kopen van een kaartje. En ik hoor daar dus niet bij. ‘Dat zal zo’n vaart niet lopen’ hoor ik mezelf nog fluisteren op de dag van de voorverkoopstart – vlak voordat ik mijn Astra Station met aangekoppelde Trigano vouwwagen richting Autoroute du Soleil navigeer. Nou, wel dus. Op zich niet zo raar; de band heeft met The Heinrich Maneuver nu al de prijs ‘leukste single van 2007 te pakken’. ‘How are things on the west coast?’. En ook de derde boreling ‘Our love to admire’ mag er zijn. Puntig, catchy en stuk voor stuk appel-valt-niet-ver-van-de-Interpolboom. Eindelijk dus de grote doorbraak? Iets waar ik altijd al op heb gehoopt, ook toen er nog slechts een halve paardekop gehoord had van dit aardige bandje? Het zal wel. Al die newbies pikten zomaar voor mijn bevallige neus de kaarten weg. Ik pleit nu, per direct en met terugwerkende kracht, voor een soort ancienniteitsbeginsel in ticketservice-land. Oude fans eerst, zal ik maar zeggen. Lees maar hier, uit begin 2003. Dus de laatste snotneus van 15 die een kaartje kocht verwacht ik morgen bij mij op de stoep, in de linkerhand een fonkelend toegangsbewijs tot 013 en in de andere een kolossale bos bloemen. Vergezeld van welgemeende excuses, dat moge duidelijk zijn. En dan snel wegwezen, hupsakee.

Of ik zal binnenkort maar eens heel hard midden op Marktplaats gaan staan schreeuwen of er nog kaarten over zijn, dat levert misschien iets meer op…

Maar na figuurlijke regen komt figuurlijke zonneschijn (letterlijk gezien valt het hier momenteel immers met bakken tegelijk uit de hemel). Op 9 december mogen we namelijk weer naar het illustere Rijssen reizen (ik gok op de Lucky en Co?) , op 11 december naar Amsterdam (ik gok op Paradiso?) en ook op 12 december naar Amsterdam (ik gok weer op Paradiso?). Marillion dus. De data zijn bevestigd, de locaties nog niet.

(c) 2008 StationTenderness