ouwe meuk in februari, 2007

662 | Effenaar

22 februari 2007 | roel | marillion en fish

En zoals zo vaak de afgelopen jaren maken we ineens weer een overgangetje naar Fish. Midden tussen het Marillionweekend en de nieuwe cd in komen de eerste tourdata door. Vooralsnog de Effenaar & Oosterpoort Groningen. Voor wie Clutching at straws ziet als zijn favoriete Marillionplaat: komt dat zien!

maandag 8 oktober – Groningen – Oosterpoort
dinsdag 9 oktober – Eindhoven – Effenaar

Met dank aan Maurice van The Company Holland.

661 Breder

21 februari 2007 | roel | ik

Soms gaat er wel eens wat kapot. Je zit al 3 uur naar de vreselijkste progrock te luisteren via morow.com omdat juist die dj-robot 4 x per dag de nieuwe Marillion-single een draai geeft en je dat nummer nog niet in zijn geheel hebt kunnen horen. Herstel: je zit al 3 uur TEVERGEEFS naar de vreselijkste progrock te luisteren via morow.com omdat juist die dj-robot 4 x per dag de nieuwe Marillion-single een draai geeft. En net op het moment dat je denkt dat het nu toch echt niet lang meer duren kan zie je je monitor langzaam wit worden.. Van zacht, donkerwit naar heller-dan-helwit. Uitzetten lukt nog wel, aanzetten niet meer. Het kreng is zo’n 3 jaar oud en valt buiten welke vorm van coulance dan ook. Zodoende rij je rap naar de dichtstbijzijnde MediaMarkt en zoek je een gigantisch 22″ breedbeeldscherm uit. Dat levert bij thuiskomst een koddige configuratie op.

3 generaties beeldscherm op een rij. De linker en rechter zijn inmiddels weer naar zolder verhuisd, met dien verstande dat de linker het nog steeds doet en de rechter dus niet.

Oh ja, breedbeeld is zo 2007! Eindelijk plek voor de toolbars in Photoshop!

660 | Footlong tuna

21 februari 2007 | roel | ik

‘Zullen we in Eindhoven gaan winkelen?’ of ‘Goh, Tilburg is ook best leuk he lieverd?’. Ogenschijnlijk verrassend onschuldige vragen die een enthousiast bezoek aan een leuke winkelstad doen vermoeden maar eigenlijk alleen een verhuld excuus zijn om weer eens naar de SUBWAY te kunnen gaan. De broodjesbeleggert die ik ontdekte in 2000 in de States tijdens de honeymoon en waarvan na terugkomst het allereerste en allerenigste filiaal van Nederland op 200 meter van mijn vrouw’s werkplek bleek te zitten. Tevens de broodjesbeleggert die de jaren erna het aantal vestigingen exponentieel zag groeien. De broodjesbeleggert die het maar niet voor elkaar kreeg om in Den Bosch op te duiken. Welnu, het heeft 7 jaar geduurd maar hij is er. In vol (doch klein) ornaat. Voortaan kunnen we dus gewoon weer naar Den Bosch om te winkelen. ‘Welke groenten wilt u erop?’.’Alles!’. Ik zeg hopla naar de Stationsweg 8a (jazekert, tegenover De Hypothekert)

659 | Viral

14 februari 2007 | roel | marillion en fish

De eerste luistersessie voor het nieuwe album Somewhere Else is al gehouden en op diverse plekken duiken Marillionfans weer op om hun evangelie te prediken. Zo ook op radio LBC, waar een tweetal fans werd geïnterviewed over het afgelopen Marillion Weekend. Als je dan net toevallig het berichtje daarover op het forum leest, net toevallig thuis ben elke woensdag, net even wat tijd over hebt, net het juiste tooltje weet te vinden om de livestream op te slaan en net op tijd het verkregen mp3tje verwerkt in een videofilmpje dan resulteert dat in het volgende:

Over vooroordelen en misconcepties, over vechten tegen de bierkaai!

658 | Video

12 februari 2007 | roel | marillion en fish

Voor de liefhebbers enkele minuscule filmpjes die ik maakte tijdens het Marillionweekend.


(c) 2008 StationTenderness