ouwe meuk in maart, 2006

610 | Siffer

30 maart 2006 | roel | ik

Ziet u het ? De kopjes, bedoel ik dan ? Ja ? Mooi he ? Eindelijk is het dan zover. Dankzij wat vernuftig javascript en flash is het mogelijk om ELK font te gebruiken in je headers. Kostelijk. Is er al een Nobelprijs voor het internet ? Dan graag naar sifr.

609 | Nepstat

27 maart 2006 | roel | ik

Weg met het addergebroed ! Het Nedstat-tellertje dat 4,5 jaar mijn website sierde is per vandaag voorgoed geschiedenis. Toen Nedstat ineens geen Nedstat meer was begon de ellende. Webstats4u heette het van de ene dag op de andere. Sinds die zwarte dag werd de onwetende lezert van dit logje (en van alle andere duizenden sites met het nedstat-tellertje) extragratis voorzien van allerlei pop-ups en -unders. Vandaag was de maat vol. ‘Errorsafe’ heette het gedrocht dat de popup-emmer deed overlopen. Mocht u er ook last van hebben gehad; excuses moet u niet bij mij halen maar bij het gespuis van Webstats4u. Geteisem is het. Met een virtueel nekschot heb ik ze van mijn domein gejaagd. Mijn webhost icdsoft.com heeft gelukkig allemaal kekke statistische tools. Mocht u echt niks beters te doen hebben, dan kunt u altijd nog deze link volgen.

Naschrift: óf je sleutelt gewoon wat aan je html en je laat alleen het noscript-gedeelte staan. De tellert telt er vrolijk op los, zonder ellendige bijverschijnselen. Gelieve door het bovenstaande een streep te zetten.

608 | Meest

23 maart 2006 | roel | ik

‘Morgen meest droog’. Wordt het dan de droogste dag aller tijden ? In het hele bestaan van het universum ? ‘Morgen 80 procent kans op neerslag’. Loop je dan 80 procent van de vrijdag met je togus door de nattigheid, of is er slechts 80 procent kans dat er ergens gedurende de dag regen gaat vallen ? ‘Hier en daar mist’. Da’s dus overal, want ‘hier’ is waar je je op dat moment ophoudt en ‘daar’ behelst alle locaties waar je je juist niet bevindt. En dat zijn er nogal wat, kan ik u vertellen. Ik ga me morgen meest bezighouden met het weer. 80 procent kans dat ik u dan aan het eind van de dag kan vertellen wat het weer heeft gedaan.

U was me even kwijt, maar dat is logisch als je een heerlijk midweekje vertoeft op Ameland. Waar het internet nog met paard en wagen wordt voortgetrokken. Waar men bij wifi nog denkt aan een verkeerd uitgesproken snackworstje. Waar men voor een degelijke zwaailamp nog met een 220volt-haspeltje achter de politiewagen aan moet hollen. Dat laatste voor intimi – u moet erbij geweest zijn 😉

Mijn Waddenbeleving reikte vooralsnog niet verder dan 2 x Texel, maar ik moet zeggen dat Ameland me uitstekend is bevallen. Het weer werkte bepaald niet mee, alhoewel ons nog net een droge (en uiterst zonnige) strandwandeling naar de Heksenhoed werd toegestaan. Voor de rest was het kommer, kwel en alles wat daar maar tussen zit. Met een inpandig zwembad dat een oppervlakte had van een slordige 24 meter in het kwadraat was dat overigens helemáál niet erg. Integendeel, het maartse weer was misschien zelfs wel extraprettig. In een luxe villa voorzien van (daar is ie weer) een zwembad, een bubbelbad, een zonnebank, een open haard is het immers prettig toeven. Maar aan alles komt een eind, ook aan de geneugten die een inpandig zwembad oplevert…

Dus was het vandaag al rap weer back to business: er moest namelijk actie worden genomen om een volgende vakantie(tje) veilig te stellen. Zoals u waarschijnlijk nog wel weet heeft Marillion komend jaar een volledig Center Parcs-Parc afgehuurd voor het vierde Marillionweekend. Dat dat Port Zélande in de Zeeuwse provincie Z. was is voor de geoefende lezer hier ook al geen verrassing. En dat er dus nog wel even geboekt moest worden dus ook niet. Vandaar dat deze avond in het teken stond van wat heen-en-weer sms’en om alle noodzakelijke data van onze ‘party’ (zoals dat in toeristische kringen zo stoer heet, ik vind het een nogal overdreven aanduiding voor 4 mensen) te verzamelen. Zo kan ik u na een kleine statistische analyse verklappen dat het om een viertal mid-dertigers gaat, 3 Brabanders en 1 Limburgert. Begin februari kunt u ons ontmoeten. Ergens in de buurt van Ouddorp.

(c) 2008 StationTenderness