ouwe meuk in februari, 2006

606 | Sucasa

28 februari 2006 | roel | ik

Google timmert leuk aan de weg. Na ons eerst het uiterst vermakelijke Google Earth te hebben voorgeschoteld is Picasa nu losgelaten. Ja, het zoveelste fotobladerpakketje, maar met een interface om de vingers bij af te likken. Rekent in 1 x af met alle matige mappenbrowsers van Photoshops en Paint Shop Pro’s. Zie voor uzelf. En laat u verrassen.

605 | Spirit

27 februari 2006 | roel | marillion en fish

Week ‘m los uit de heilige vijfeenheid die Marillion heet, zet ‘m achter een piano naast een staande schemerlamp en laat hem twee uur en een kwartier dat doen waar hij zo bijzonder goed in is: zingen. En dat Steve Hogarth een zeer begenadigd zanger is was me al een jaartje of 18 duidelijk. Maar wat hij gisterenavond in de Boerderij in Zoetermeer liet zien was werkelijk van een fenomenaal niveau. Zelden zag ik zo’n ontroerend en oprecht concert. Niet gehinderd door enige vorm van inbreng van de vier heren die normaliter het podium met hem bevolken mocht H. zichzelf loslaten op alles wat hem lief was danwel lief is. Op een heel ingetogen manier, overigens. ’t Was te zien dat sommige stukken hem emotioneel gezien nog (steeds) aangrepen. Zoals de favoriete plaat van zijn pa, wiens opofferingen aan de basis stonden voor de tekst van This Strange Engine. Vervolgens kwamen er nog wat Marillionnummers voorbij, wat anekdotes uit zijn dagboek, een aantal songteksten die hij voorlas. Maar bovenal liedjes van anderen. Liedjes van zijn eigen bovenste plank. Met als absoluut hoogtepunt The whole of the moon en Spirit, beide van The Waterboys.

Ik weet echt niet meer wat ik nog meer gehoord heb; het laveerde van Presley via Kate Bush en Stevie Wonder naar Paul Simon. Voor de vuist weg: In the Ghetto (Elvis Presley), Alone Again in the Lap of Luxury (Marillion), This is the 21st Century (Marillion), The Boy in the Bubble (Paul Simon), Ocean Cloud (Marillion), Spirit (Waterboys), The whole of the moon (Waterboys), Three Minute Boy (Marillion), Working Town (How We Live), Easter (Marillion), Estonia (Marillion), Victoria Station (H), Cloudbusting (Kate Bush), Help (The Beatles) en Living for the City (Stevie Wonder). En Witchita Lineman. En Rocket Man. Ik zal er her en der naast zitten, daarbij is de lijst ook nog niet eens volledig. Maar wie maalt er om. De hele handel is getaped, het verbaast me niks of er verschijnt over een paar maanden een werkelijk prachtige dvd van een magisch en intiem avondje Hogarth.

Een paar foto’s beziet u hier.

Update: lang leve fora. De complete set ‘ in random order’: A few words for the dead (spoken word) / The boy in the bubble (Paul Simon) / In the ghetto (Elvis Presley) / Imagine (John Lennon) / Alone again in the lap of luxury (Marillion) / This is the 21st century (Marillion) / A day in the life (The Beatles) / This strange engine (spoken word) / The whole of the moon (The Waterboys) / Spirit (The Waterboys) / Three minute boy (Marillion) / Working town (How We Live) / Easter (Marillion) / Estonia (Marillion) / 80 days (Marillion) / Cloudbusting (Kate Bush) / Help (The Beatles) / Rocket man (Elton John) / Living for the city (Stevie Wonder) / Wichita Lineman (Glen Campbell) / Cover my eyes (Marillion) / The party (Marillion) / Famous blue raincoat (Leonard Cohen) / Victoria station (H) / Ocean Cloud (first part)

604 | Alaaf

22 februari 2006 | roel | ik

Vroeger mochten ik en mijn zus wel eens een blik werpen in de snoeptrommel van Tante Gerrie. Een assortiment van zoetigheden van heb-ik-jou-daar met een wel heel bijzonder gemeenschappelijk kenmerk: de uiterste houdbaarheidsdatum was al lang en breed verstreken. Tante Gerrie hield namelijk van snoep. Of beter gezegd, van het kríjgen van snoep. En van het krijgen van kado’s. En van plastic zakken. En knikkers. Veel knikkers. Allemaal verzamelingen waar overigens geen neefje of nichtje met de vingers aan mocht komen, want dan waren de rapen gaar. Ze hield van Corry Konings. Carnaval.

Tante Gerrie was een bijzondere tante, want Tante Gerrie had het syndroom van Down. Wij wisten vroeger niet beter of Gerrie hoorde er gewoon bij. Ze was anders, maar niet zóveel anders. Gerrie was Gerrie.

En nu is Gerrie er niet meer. 59 jaar is ze geworden. Da’s een respectabele leeftijd voor iemand met het syndroom van Down, zegt men. Haar lichaam wilde niet meer, ze was op. Vandaag namen we afscheid van haar. ’t Is goed zo. Dag lieveke.

603 | Springtime

19 februari 2006 | roel | muziek

De eerste krokusjes moeten hun opwachting nog maken, maar Station Tenderness is stiekem al een seizoen vooruit gesneld. De nek-aan-nek race om de felbegeerde Lenteplaat ’06 is in alle hevigheid lostgebarsten. Belle and Sebastian doen het heel goed met hun Funny Little Frog, The Decemberists met This Sporting Life trappelen in de achterhoede en daaromheen dartelt Spinvis’ Ik Wil Alleen Maar Zwemmen zijn rondjes. Misschien dit jaar maar een trio dat de titel mag delen ? Of misschien heeft uzelf nog suggesties ?

602 | Stuk

19 februari 2006 | roel | ik

De ene omkat is de andere niet. De opmaak zoals u ‘m nu voor ogen heeft is niet drastisch anders dan de vorige versie. Het Bossche station is weg, een stuk weiland in de buurt van Lithoijen is er voor in de plaats gekomen. Dat er wellicht stiekem toch méér omgekat is dan de bedoeling was werd door Briljantje opgemerkt, die zeer dringend iets wilde ventileren in het reageerhoekje. Dat ging dus niet. En nu nog steeds niet. ’t Is dat ondergetekende zich het hele weekeindje door het Scheveningse wind liet bewaaien dat het nog steeds niet verholpen is. We zijn weer thuis, dus de werkhandschoenen gaan aan en ik duik in de krochten van Movabletype.

PS: De omkat was voornamelijk van technische aard. Firefox-gebruikers zien de website nu ook op de manier verschijnen waarop ie bedoeld is te verschijnen. Oh ja, ik begin Firefox trouwens hoe langer hoe leuker te vinden…

Update 22.38: enfin, soms zie je gewoon over het hoofd dat je een item per ongeluk had ‘geclosed’ voor ‘comments’. Zoek je je dus eerst drie kwartier helemaal ongans naar een foutje in je css danwel php, blijkt het dus iets bijster simpels te zijn. Voor alle liefhebbers: gaat u gang. U kunt weer reageren op ‘ Pelle’.

(c) 2008 StationTenderness