ouwe meuk in juli, 2005

552 | Texcellent (13)

28 juli 2005 | roel | texcellent

“Oh Mummy, Daddy, will you sit a while with me
Oh Mummy, Daddy, will you jog my memory
Tell me tall tales of Montego Bay
Table mountain, flying fish, banana spiders, pots of paint
And the sun on the equator
Setting like an ember thrown to deep water
From crimson to black
But coming back
Tomorrow
On the horizon”

Marillion > This strange engine

551 | Boo

25 juli 2005 | roel | media

Ik weet het, op filmgebied ben ik geen ‘early adopter’, om maar eens een term te bezigen die ik sinds mijn studie nooit meer heb gebruikt. Ik hobbel eigenlijk overal achteraan en ben al blij als ik 1 rolprent per jaar live in de bios kan zien. M’n laatste was geloof ik…. die van die piloot… en filmmaker… met Leonardi DiCaprio… enfin: u ziet het al, ik kan zelfs de titel niet meer voor de geest halen. Biosbezoek lijkt niet aan mij besteed.

Geef mij maar lekker de DVD en dan een paar jaar na de releasedatum. Zo was het vanavond beurt aan Monsters Inc. die ik waarschijnlijk als enige in dit land nog niet had aanschouwd. Kostelijke vertoning met de inmiddels overbekende Pixar-humor, hoewel het net niet het niveau haalt (zowel niet op het gebied van de humor als op dat van de graphics) van latere animatiefilms. Maar de laatste 3 minuten maken deze film tot een regelrechte klapper. Een setje bloopers waar je U tegen zegt. Bloopers in een animatiefilm. Werkelijk fenomenaal. Het betere verspreek-, uitglij- en cameowerk. Maar dat weet u natuurlijk al lang. U zag ‘m immers al in de bioscoop. En waarschijnlijk al 3 x op dvd. Nu weet ik overigens ook eindelijk waarom L. altijd riep dat mijn dochter zoveel op ‘Boo’ leek. Nooit gesnapt. Tot vanavond…

550 | Waar ?

18 juli 2005 | roel | spinvis

Waar blijft die plaat, meneer De Jong ? De website geeft geen aanknopingspunten, Excelsior biedt geen soelaas evenmin als het forum. Zelfs de Belgen weten het ook niet. Raar maar waar. ‘Rond de zomer’. Volgens welingelichte bronnen ís het nu zomer. Kom maar op met Lotus Europa !

549 | Serge

13 juli 2005 | roel | muziek

Foei. Soms schiet er wel eens iets bij in. Een welgemeend Hallelujah voor Sergeant Petters laatste plaatje, Honky Tonk Matters. Zeker net zo fraai als zijn debuutplaat, maar om een of andere reden ben ik vergeten om dit al zeker 2 maanden in bezit zijnde werkje hier te bewierroken. Bij deze. In mijn ogen is The Serge een genie. En daar zijn er niet zoveel van. Koester ‘m !

548 | Murphy

11 juli 2005 | roel | ik

U kent vast wel meneer Murphy en zijn vermaledijde wet. Ik ook. Gisteren heb ik hernieuwd kennisgemaakt. Bij de Mediamarkt liep ik tegen een 250GB USB2-hard drive aan. De oplossing voor het leed dat backuppen heet. Bijzonder handig, maar zorg er dan ook voor dat je meteen aan het backuppen slaat op het moment dat het ding aangesloten is. Of dat je eerder gemaakte backups even intact laat totdat de nieuwe backups zijn gemaakt.

U voelt ‘m al aankomen. Eerst een beetje opschonen, dacht ik nog. In mijn opruimdrang mikte ik per ongeluk wat *.pst bestanden weg. Voor de niet-kenners: daar zit het mailgebeuren in. Voor de kenners: daar blijf je inderdaad beter met je poten vanaf. De wijzigingsdata van de bestanden lagen ergens medio 2004; dat kon dus wel weg. En passant de windowsprullenbak leegmakend dacht ik dat ik de oude backupbestanden die ergens op een aparte harde schijf stonden ook alvast wel weg mochten. ‘Brilliant thinking’ noemen de Engelsen dat sarcastisch. Outlook bleek niet meer te werken. Niet zo raar als je je mailbestanden net hebt gewist. De backup ervan op de harde schijf had ik gelijk meegewist. En mijn nieuwe backupdevice was maagdelijk leeg. Ergo: alle mail, alle contactpersonen, alle agenda-items, alle taken; weg. Mocht u nog op een mailtje van mij zitten te wachten dan heb ik slecht nieuws: ik weet nu niet eens meer dát u erop zit te wachten, laat staan dat ik u kan bereiken…

(c) 2008 StationTenderness