ouwe meuk in maart, 2005

527 | Reprise

29 maart 2005 | roel | spinvis

Zo nu en dan loont het om wat verder te klikken dan ’s mans neus lang is. Zo ontdek je dat Spinvis’ productiemaatschappij al weet dat de Lotus Europa Tour in het najaar al in de reprise gaat. Het album moet nog verschijnen, maar dat terzijde. Wanneer komt dat ding overigens ???

526 | Kilimanjaro

29 maart 2005 | roel | ik

Voor wie niet verder komt dan een dagje Wenting Events (voorheen Showbizzcity), een uurtje karten of een avontuurlijk avondje steengrillen én die verantwoordelijk is voor de organisatie van het jaarlijkse bedrijfsuitje heb ik een prima aanbeveling. The Game. Een hightech-speurtocht door de binnenstad van (in ons geval) ‘s-Hertogenbosch bleek een meer dan amuzante keuze van de bedrijfsuitjeorganisatrice van míjn werkgevert. Georganiseerd door de jongelui van Neverrest trek je in groepsverband, gewapend met de zogenaamde Gadgetcase (waarin attributen van uiteenlopend digitaal én analoog pluimage) door de stad. Onderwijl opdrachten uitvoerend in de breedste zin des woords. Wees gerust: die zijn niet flauw, eerder intelligent.

Maar meer nog de suspense die wordt geschapen is geweldig. Op klaarlichte dag met een unheimisch gevoel door een winkelgebied lopen is erg raar. Ik klap niet teveel uit de school, maar de vrouwen met rode schoentjes die door wildvreemden werden aangeklamp voor bonuspunten: sorry ! En de enge man met de koffer; u was geniaal. Helaas kon u niet voorkomen dat ondergetekende (als afgestudeerd Boschloog en derhalve blind de weg vindend in het Bossche plaatsje ‘s-H) samen met zijn teamgenoten de hoofdprijs in de wacht sleepte. Allemaal een dinerbon van 50 euri, da’s heel geen kattenpis. En dat de dag begon in een kroeg, pauzeerde in dezelfde kroeg en uitmondde in een buffetfinale in diezelfde kroeg was een extra prettige bijkomstigheid. Op de fiets naar het bedrijfsuitje. Een aanrader. Volgend jaar weer ?

525 | Geruisloos

29 maart 2005 | roel | ik

Tussen ‘feestjes-voor-vrindjes-en-vrindinnetjes’ naar ‘feestjes-voor-vrindjes-en-vrindinnetjes-van-kindjes’ zitten slechts een jaar of 3. Voorheen tot in de late uurtjes met de nodige alcoholische versnaperingen, tegenwoordig vanaf 11 uur in de ochtend tot een uur of 6 in de middag, met karrenvrachten chips, spekjes, chocolade-eieren, friet en frika(n)dellen. Met een tiental koters over de vloer, in alle leeftijdscategorieën die u zich maar voor de geest kunt halen. Had me 4 jaar geleden verteld van dit alles en ik had het niet geloofd.

Mijn dochter werd gisteren 3. Ze wordt al groot…

524 | En dat is drie

22 maart 2005 | roel | cabaret

Drie keer naar dezelfde cabaretvoorstelling, is dat leuk ? Nou, wanneer je dat uitsmeert over dik 2 jaar wél. Hybrishydrolisch is de 2e avondvullende (voor zover 5 kwartier een avond is) voorstelling van Alkemade en Bloemen en vanavond was de 3e x dat ik ‘m zag. Nog even kostelijk als de eerste keer, wat zeg ik: ’t was misschien wel de beste uitvoering. Niet zo verwonderlijk, omdat de heren de show natuurlijk van haver tot gort kennen. In een teleurstellend leeg Koningstheater speelden Leo en Roel zich door inmiddels bijzonder bekend materiaal. De dame bij de kapper (‘jaja, rustig an he ? op ’t gemakkie af he ?’), Merlijn en Hans, de Brixton wedstrijdstoel, de 8mm-film simulatie en natuurlijk de 2 undercover-agenten. Zeer amusant. Morgenavond is overigens echt de allerlaatste kans voor u om deze show te gaan bezien. U komt dan waarschijnlijk net als wij op de DVD terecht waarvoor (vermoed ik) vanavond opnamen werden gemaakt. Hopelijk is het morgen drukker. Dat gun ik ze namelijk van harte, deze toppers van het Vaderlandse cabaret.

Alkemade en Bloemen > Hybrishydrolisch, gezien in Koningstheater Den Bosch, 21 maart 2005

523 | Caplio

21 maart 2005 | roel | ik

Nog anderhalve week wachten en ik kan aan de slag met mijn Ricoh Caplio R2. Voor 100 euri goedkoper dan de door Ricoh verwachte consumentenprijs. Levert meteen wat ruimte voor een draagtasje en een memorycard van 512 mb.

(c) 2008 StationTenderness