ouwe meuk in juli, 2003

307 | Hype

31 juli 2003 | roel | media

De laatste dagen zoemt het in de media. Internet heeft weer wat raars opgeleverd. Het zogenaamde flash mobben. Op een bepaalde plaats (bijvoorbeeld in een boekhandel) een enorme mensenmassa laten ontstaan (via email), die mensen vervolgens allemaal tegelijk iets stompzinnigs laten doen (bijvoorbeeld vragen naar een niet bestaand boek), dan even leuk klappen met zijn allen en dan snel weer pleite. Dat alles liefst in een zo kort mogelijke tijdspanne. Leuk ? Nou ontzettend. Ik lach me rot. Get a life ? Het is 30 jaar geleden al beschreven in een verhaal. Dus het is niet eens origineel…

306 | Huppel

31 juli 2003 | roel | media

‘Prettig weekend, en voor mijn part kunnen jullie allemaal een dikke krijgen’. Met deze legendarische zin sloot Henk Huppelschoten ooit zijn weerbericht af. Henk H., de vakbekwame weerman van Omroep Brabant’s Zap! De man die het weerbericht-op-locatie bedacht – een concept dat door een niet nader te noemen Fries is gestolen – en naar een hoger plan tilde. ‘Alleen in Kenia en Zimbabwe is het dit weekend beter weer, maar die zijn wel gewend aan veel zon. Die worden er mee kapot gegooid’. Ik bedoel maar, daar kan muvrouw De Hond niet aan tippen. ‘Zondag wordt het heel koud. Zo koud, dat we zelfs tegen de middag al te maken krijgen met nachtvorst’. Hatchie. Gaat dat zien. Elke vrijdagavond bij Zap! op Omroep Brabant.

305 | Doorstarten

30 juli 2003 | roel | ik

‘In het kader van de door de regering beschikbaar gestelde zendtijd…’ Moet ik verder gaan ? Nee hè, u had ‘m al herkend. De jingle van het Soul Show-item ‘Bond van Doorstarters’, het Ferry Maat-programma dat medio jaren 80 furore maakte in de Nederlandse ether. Toevallig struikelde ik vandaag ergens over een mp3 van een van de talloze uitgezonden BVD-mixen. Er gingen weer luikjes open in mijn hoofd. Achter een van die luikjes zag ik mezelf zitten, donderdagavond klokslag half negen. M’n oude Erres-taperecordertje staande bij, ingeplugd in de Dual-audioset. De mix werd altijd netjes aangekondigd, dus tijd genoeg voor REC & PLAY. Jammer genoeg ben ik al die tapes kwijt, net als de in die periode net zo gewilde minimixen van Ben Liebrand (op vrijdagavond, tijdens Curry en Van Inkel). Dankzij p2p duikt er nu weer wat van op. Prachtig.

Minder prachtig is dat Peter Slaghuis, een van de hofleveranciers van de BVD, in 1991 om het leven is gekomen bij een auto-ongeluk. Zei je Bond van Doorstarters, dan zei je Peter Slaghuis. Net zoals Jumping Ludy van de Werff hoorde bij het BMX-fietscrossen dat door de Tros op tv werd vertoond.

Dus nog één keer dan, speciaal voor Peter: ‘In het kader van de door de regering beschikbaar gestelde zendtijd voor de Bond van Doorstarters volgt hier een uitzending van de Bond van Doorstarters. Door-door-door-door-doorstarters’.

Het duurt nog tot 26 april van het komende jaar. ´Marbles´. Het 13e studioalbum van Marillion. Een dubbelcd met (natuurlijk) de namen van degenen die ´m in de pre-order kochten en zo de campagne financierden. Vechtend tegen de bierkaai gaat de band nr. 13 immers zelf promoten. En dat gaat onder andere door middel van hele kekke t-shirts. Binnenkort te bewonderen via de webcam.

303 | Leuk

25 juli 2003 | roel | media

Onze Zuiderburen hebben toch maar eventjes een hele leuke meneer als premier. Guy Verhofstadt rijdt morgen, voorafgaand aan de coureurs, het parcours van de tijdrit en oreerde vanavond in het Tourjournaal over van alles en nog wat dat met fietsen te maken had. En hij had er nog verstand van ook. Ik zie Balkenende al zitten. ‘In het licht van de te verwachten ontwikkelingen op het vlak van prestatielevering aangaande de tijdrit van morgen moet ik mij op dit moment afzijdig houden van elk commentaar’. Of zoiets. Nee, dan onze Guy. Kan die niet in dienst treden van de NOS om daarmee het koppel Dijkstra/Breukink uit te rangeren ? Secondant Carl Huybregts zorgde en passant overigens voor het kekste woord van het jaar: ‘polyfloot’. Ik heb het echt goed gehoord, maar zelfs Google heeft er geen weet van. Vanaf morgen dus nog maar eens terug zien via deze link. Ik hou me aanbevolen voor een nadere duiding van ‘polyfloot’.

(c) 2008 StationTenderness