ouwe meuk in juni, 2003

294 | Kaal of kammen

28 juni 2003 | roel | ik

Na 15 jaar dezelfde haarcoupe had ik het even gehad. Tel daarbij op de tilpraktijken van de plaatselijke (en eigenlijk iedere) barbier, die voor 4 minuten knip- en scheerwerk een slordige 18 euri laat betalen. Dan kom je op een bepaald moment tot de conclusie dat je het allemaal anders gaat doen.

De komst van m’n zoon Jip, alweer 2 weken geleden, noopten tot het wat efficienter indelen van de tijd in zijn algemeenheid en vrije tijd in het bijzonder. Vrije tijd die in de regel wordt aangewend voor eerder genoemd kappersbezoek, zo om de 8 weken. Maar nu niet meer. Een spotgoedkope Blokker-actie leverde me een ‘professionele tondeuse’ op voor nog geen 6 eurootjes. En met een moeder die zich wel even wilde uitleven op haar zoon was een proefopstelling zo gearrangeerd. Een uur later (de haardos was immers behoorlijk weelderig) bleek het allemaal prachtig en luchtig.

Kleine tip voor de volgende keer: vergeet niet na een tussentijdse tondeusesmeerbeurt het opzetstukje er weer op te zetten. Ze heten niet voor niets zo. Wat er gebeurt als je dat vergeet ? Dan loop je anderhalve week met een petje op, wachtend tot de kale plek van 3 bij 5 cm weer een beetje is bijgegroeid 🙂

293 | Jip !

15 juni 2003 | roel | ik

Het zal hier weer wat rustiger zijn de komende tijd. Gisterochtend 14 juni 2003, 05:00 uur locale Bossche tijd is onze zoon Jip Tomas Schrijvers geboren. 4045 gram (enige relatie met een niet nader te noemen wereldoorlog is er geenszins) schoon aan de haak, 51 centimer qua lengte en een bos met haar, net als zijn zus. Ik ben weer vader geworden. En vandaag is het vaderdag. Is het niet prachtig ?

qua reilen en zeilen van de koters is alles te volgen via KidsOnline

292 | Pinkpop03

9 juni 2003 | roel | muziek

Ik kon het niet laten. Het pinkpopbloed blijft door de aderen stromen. Na 12x daar te zijn geweest zit ik nu al weer een paar jaar thuis met Pinksteren. Vorig jaar gezinsuitbreiding, dit jaar gezinsuitbreiding (binnen een paar dagen waarschijnlijk!). Reden genoeg om ook dit jaar weer niet naar Landgraaf af te reizen.

De internet-coverage van Pinkpop wordt elk jaar beter en bood dus uitkomst. Volgend jaar hoeft de tv niet eens meer aan. Waar tv3 slechts tijd heeft voor een of 2 liedjes van de echt leuke bandjes daar laat de breedband-livestream op 3voor12 zowat het hele optreden zien. De tv laat ik dan toch al uit, want de backstage-interviews waren van een dusdanig tenenkrommende kwaliteit dat ik medelijden kreeg met de interviewer. De verbaasde blikken die de ondervraagde artiesten toonden na bijna elke vraag spraken boekdelen. Maar goed.

De internetsite leverde fullscreen beeld van een ongekende kwaliteit, waardoor het dus lekker meegenieten was van voornamelijk Solomon Burke, Counting Crows, Röyksopp, Moloko, Dandy Warhols en Ilse DeLange. Wat ? Ja, ech leuk, Ilse deed het erg goed. De Dandy’s deden hun ding waarbij er zelfs gelachen werd, terwijl Adam Duritz cs er ook zin in had. Beef liet zien dat het mooi-weer-muziek maakt, want laatst op het Harlekynfestival bleek reggae in een tent niet al te best te werken. Hier wel. JunkieXL had een briljante show die op tv niet uit de verf kwam maar via internet des te meer. Waarom hem niet naar de avond geschoven en die over het paard getilde Chao (er mocht niks worden uitgezonden) naar de middag ? Tegenvallers waren er ook volop.

Ronduit hilarisch waren Queens of the Stone Age, het meest overschatte bandje van deze Pinkpop. Mijn hemel, en die hebben de beste cd van 2002 op hun naam staan ? HAHA ! Mag ik even lachen. Saybia was ‘gaap’, net als Ozark Henry. Audioslave liep 10 jaar achter (maar was best wel aardig, moet ik toegeven) en de Cardigans hadden een beschamend vals zingend zangeresje (jammer, Lovefool was ooit een mooi liedje). Eighties Matchbox B-Line Disaster heeft eigenlijk alleen een leuke naam, de rest is volkomen ranzig. Evanescence viel me best mee, een soort stevig Gatheringetje. En oh ja: Dolf Jansen deed het wederom erg leuk. Waarom die Isabelle Brinkman en Heideroosje Roelofsen ernaast huppelen mag Joost weten, want daar heb ik totaal geen boodschap aan.

Enfin. Ik heb geloof ik niet veel gemist aan deze Pinkpop maar het is goed te zien dat de grote videowalls eindelijk zijn doorgebroken in het Landgraafse. Visueel is er tegenwoordig veel meer te beleven dan vroeger. Waar ik wel van baal is het prettig aantal bezoekers. In de zin van ‘waarom hebben wij dat niet meegemaakt ?’ Ik weet nog dat begin jaren negentig een aflevering van Pinkpop was uitverkocht met 73.000 kaarten. Op hetzelfde terrein. Da’s druk. Veel te druk. Ik had graag eens de weelde gevoeld van ruimte om je heen, ruimte bij de bonnentent, ruimte bij de biertent. Maar goed. Wellicht een volgende keer.

En wie me trouwens 15 jaar geleden had verteld dat ik ooit meer onder de indruk zou zijn van dance op Pinkpop dan van gitaargerammel, die had ik voor compleet geshuffeld verklaard. Toch was het zo. Moloko, JXL, Massive Attack, Röyksopp, allemaal lekker. Dance rules op PP, eigenlijk al sinds Faithless een paar jaar op rij de meute aan het swingen kreeg. ’t Is jammer dat Jan Smeets voor deze Pinkpop kenbaar maakte dat kleuters voortaan niet meer worden toegelaten. Moet ik toch nog een paar jaartjes langer wachten voor ik de bungalowtent ga inpakken 🙂

291 | Losers

9 juni 2003 | roel | ik

Kan iemand mensen met een videocamera erop wijzen dat die stickertjes die er af-fabriek op zitten er gewoon af moeten ? Je gaat toch ook niet in een jeans met de kartonnen flap nog op je achterzak over straat ? Je knipt toch ook de prijskaartjes uit je bloes ? Ik zie ze op tv zeker 1 x per week voorbijkomen. Vanavond was het de beurt aan een oom danwel kennis van de familie Verkerk (u weet wel, die tennis-gozer). Bepakt met een Sony Digital8 zou hij de heuglijke huldiging wel even vastleggen. Bijzonder stoer stond hij daar met zijn camera pontificaal in beeld. Die nog in originele staat volledig beplakt was met de wervende kreten als ‘2540x digitale zoom’ en ‘ photo-function’. Eraf met die stickermeuk. Of anders inleveren die camera. Stelletje sukkels…

290 | M.A.R.T.I.N.

6 juni 2003 | roel | sport

Weet u wat leuk is ? De 1/2 finale Roland Garros volgen via de live-cast van de RG-site. Is misschien nog wel spannender dan voor de t.v. zitten. Als je collega dan tegelijkertijd iemand via Messenger aan de lijn heeft en ikzelf Radio 1 via internet heb draaien krijg je een rare informatiestroom in de tiebreak. Volgens MSN: 6-0, volgens RG: 4-0 en Radio1 hobbelt overal achter aan met z’n 2-0. Gelukkig hadden ze alledrie de einduitslag goed en hebben we voor de zondagmiddag een onverwachte maar leuke invulling gevonden. Niet dat ie veel kans maakt, maar dat dacht ik vandaag eigenlijk ook. Toch m’n oranje EK2000-regenjas maar weer eens uit de mottenballen sleuren…

(c) 2008 StationTenderness