ouwe meuk in april, 2003

279 | Harlequin

29 april 2003 | roel | marillion en fish

Na het intieme vrijdagavondgebeuren was het zaterdag tijd voor een iets grootschaliger optreden van Fish. De tent in Maarheeze bleek uiteindelijk iets meer dan 5000 man te herbergen die kwamen kijken naar Patatje Metal (heel erg foute metal-covers van Nederpop-klassiekers als Annabel, De vlieger en Opzij), Beef (muzikaal verantwoord maar na 30 minuten al snel vervelende reggae) en Di-Rect (foute puberskaterockpop voor 13-jarige meiskes, één grote foute Green Day rip-off met foute poses, foute sprongetjes en foute… ja foute alles eigenlijk). De échte muziek van de avond werd verzorgd door Fish en Level42.

Het bleek een festival dat qua organisatie professioneel oogde en qua publiek een mengelmoes was van (veel) boerendorpsfeestpubliek, puisterende beugeldragende tienerdames (Di-Rect) en échte muziekliefhebbers. Die laatsten drongen zich en masse naar voren om Fish van iets dichterbij te beleven: dat lukte heel aardig. Ondanks het aan alle kanten rammelende geluid werd het een mooi uurtje met o.a. Credo, Lucky, Incommunicado & Market Square Heroes. Jammer alleen van Tiki4, dat een prachtige song is maar niet voor op een festival. Het onvermijdelijke Kayleigh kwam ook voorbij, wat bij een groot gedeelte van de tent een aha-erlebnis veroorzaakte.

Het gespring door de oudere jongeren bij o.a. Incommunicado en MSH liet de 3 voorste rijen meiskes (al urenlang hangend over de hekken om de puistjes van Di-Rect te kunnen uitknijpen vice versa) zeer angstig omkijken. En terecht. Fish ruled !

Dat het een latertje zou worden bleek toen we gingen hoofdrekenen. Ondanks het feit dat we dat niet meer zo accuraat kunnen kwamen we op een aanvangstijd van Level42 van 01.00 uur. Het werd zelfs kwart over 1. De tent was half leeg, maar ja, de meiskes moesten naar bed natuurlijk. Ondanks een hoop technisch malheur, waaronder een sax die het niet deed over de p.a. en een gitaart die wegviel gaf Level een fantastisch optreden. Hoogtepunten, net als in 013 een paar maanden geleden, It´s over en Kansas City Milkman. Afsluitertje en toegift was Mr. Pink. Heerlijk. Het was inmiddels half 3. Tikkeltje laat voor een festivaleinde, naar wij dachten. Maar het was de moeite waard. Schone toiletten, groot videoscherm halverwege de tent en een wachtrij aan de bar van 0 minuten. Het geluid was echt klote met een rietje, maar dat is te verwachten in een grote tent. Harlekyn is ons goed bevallen.

278 | Heuglijk

28 april 2003 | roel | marillion en fish

Tja, wat een avond. Onbeschrijflijk om de man wiens solo-carrière je vanaf het begin al volgt zo relaxed van zéér dichtbij te mogen meemaken. Het handjevol van 125 uitgenodigde fanclubleden zorgde voor een gezellige doch niet hinderlijke drukte in Terminus. Het Belhaven smaakte bijzonder kek en het optreden was ongecompliceerd acoustisch, waarbij Lavender voor een onverwacht kippenvelmoment zorgde. Het waren slechts 5 songs, maar voor mijn gevoel waren het er 15. Na afloop bleek al gauw dat er volop gelegenheid zou zijn tot een babbeltje & een kiekje met de man zelf.

Fish werd eerst overladen met talloze kado’s, waarvan het meerendeel alcoholisch van origine was. Zo ook het onze: een enorme fles Bosch bier. Daarna werden talloze virtuele rolletjes volgeschoten, want bij 95 stuks bleef uiteindelijk de teller steken. Bekijk ze hier !!!. Ik heb er zelfs 2 moeten wissen anders zou Jan zijn langgekoesterde wens om eens met Fish op 1 foto te staan in rook hebben zien opgaan. Ik pleit voor een jaarlijkse herhaling van dit gebeuren, zelfde plaats & zelfde tijd. Prachtig. En ik had zelfs op de fiets naar huis gekund, ware het niet dat Marcel zo kek was om mij van heen- en teruglift te voorzien. Chapeau.

277 | !

26 april 2003 | roel | marillion en fish

Het verjaardagsfeestje van Fish in Den Bosch werd een memorabele. Niet zozeer vanwege het gratis acoustische optredentje dat erbij geleverd werd (5 nummertjes slechts, wel met verve vertolkt) maar meer door het ongedwongen karakter ervan. Getuige deze foto, waarbij ondergetekende de foto van zijn dochter (gehuld in fishbaby-shirt) nét heeft laten signeren en als klap op de vuurpijl nog even met de grote Schot zelf op de foto mocht. Later meer. Foto’s genoeg gemaakt (ongeveer 95), die komen morgen wellicht. Ook een uitgebreidere beschrijving van de heuglijke avond. Van Kwatta tot Wodka. Maar zo dadelijk eerst naar Maarheeze voor het Harlekyn-festival. Met natuurlijk Fish & Level 42.

276 | Mix

25 april 2003 | roel | sport

Mijn eerste voorzichtige schreden in volleyballand beginnen hun vruchten af te werpen. Niet zozeer op sportief vlak, alhoewel de technische uitvoering van setup en smash steeds beter lijkt te lukken dankzij de serieuze trainingsarbeid op de donderdagavond. Ik doel eigenlijk meer op www.mix4.tk, het resultaat van een of twee avondjes noeste arbeid. Opgezet als lichtend baken in de woelige baren van trainingstijden, competitiezaken en toernooiafspraken. Over tuutjes, Bossche koeken en mosterdhoning dressing…

275 | Happy birthday!

23 april 2003 | roel | muziek

(c) 2008 StationTenderness