ouwe meuk in maart, 2003

266 | Welkom

28 maart 2003 | roel | sport

De sceptici onder de lezertjes die ietwat argwanend reageerden op mijn aankondiging te gaan volleyen moet ik tot mijn genoegen mededelen dat het een groot succes is gebleken. Mede gezien het feit dat het toch bijna 18 tot 20 jaar geleden is dat ik mijn laatste bovenhandse service danwel sprankelende setup demonstreerde, viel het me niet tegen. Deze historische praktijken vonden veelal plaats in sportdag-verband op de middelbare school en eind jaren negentig is er tijdens een vrijgezellendag nog eens een voorzichtig potje indoorbeachvolley (kan dat? ja dat kan) gespeeld. Maar voorzien van nieuwe zaalschoenen, een nieuwe sportbroek en onder leiding van een échte trainer is het wel even andere koek. Nu is het niveau van Mix4 (de prachtige benaming van m’n nieuwe team welke verraadt dat er heren én dames samenspelen) niet van Olympische aard, maar toch werd er af en toe een aardige ralley waargenomen. De mededeling van Eduard dat een bidonnetje met vocht geen overbodige luxe zou zijn werd door mij vorige week nog wegehoond. Gisteren had ik na 3 kwartier (met nog eens drie kwartier voor de boeg) hele erge dorst. En geen bidon. Maar ik heb vernomen dat Campina iets gaat doen dat het midden houdt tussen sponsoring, t-shirts en yogho yogho. We zien het wel. Het eerste tournooi staat al op de rol en wel voor medio april. Tot die tijd even mijn sublieme sprongservice oefenen…

265 | Ralleypoint

27 maart 2003 | roel | sport

Het mag wel in de krant. Na een jaartje of 12 niet meer aan (team)sport te hebben gedaan gaat het vanavond weer eens gebeuren. Deze jongen gaat voor de verandering volleyballen. En dat bij de club met de veelzeggende naam Den Bosch ’78. Nu moet u niet denken dat ik niet beweeg: met de fiets naar het werk is ruim voldoende, heb ik me laten vertellen. Het voorgenomen wekelijkse skeelergebeuren is door allerlei factoren nooit echt van de grond gekomen.

Nu is er de laatste jaren nogal wat gewijzigd in de spelregels qua volleyen, dus als ik vanavond de fout in ga omdat ik het ralleypointsysteem nog niet begrijp dan gelieve dat mij niet euvel te duiden ! En wat die spelverdeler precies doet hoop ik u morgen te kunnen vertellen. Ik vermoed iets met het spel en het uitdelen ervan.

264 | Binnenkort

26 maart 2003 | roel | marillion en fish

Nog héél eventjes geduld en de dubbel-DVD van de 2 legendarische concerten van Fish in Enschede van vorig jaar zal er eindelijk zijn. Als voorproefje heeft The Company Germany al enkele screenshots op d’r site staan. Alhier dus. Het belooft veel moois !

263 | LiveSpin

26 maart 2003 | roel | spinvis

De reguliere lezer weet inmiddels van mijn Spinvis-verslaving. Overtuig uzelf nu eens en kijk op Fabchannel naar het complete concert dat Erik de Jong vorige week gaf in Paradiso. Briljant.

262 | Ini

26 maart 2003 | roel | ik

Nooit geweten dat een lullig bestandje als ‘boot.ini’ zo cruciaal zou kunnen zijn voor WindowsXP. Michal belde op met de melding ‘de pc doet niks meer’. Bleef maar opnieuw opstarten en met cmos-meldingen komen. ‘Kassiewijlen’ was mijn 1e gedachte. Likkebaardend was ik in gedachten al op zoek naar ’t nieuwste van ’t nieuwste. Natuurlijk een P4 of een Athlon XP, met een snelheid van toch zeker minimaal 2,4ghz.

Dat hiermee het binnenkort (nou ja, dat duurt nog wel even) te ontvangen vakantiegeld dan al van een bestemming zou zijn voorzien zorgde ervoor dat ik thuis toch eerst maar wat aanklooide. Totdat ik realiseerde dat ik ergens nog een bootfloppy had liggen. Pas geleden gemaakt voor vrienden bij wie XP ook raar begon te doen. En verdomd: het hele zaakje starte met die floppy vrolijk op. Ik kon dus weer het internet op zolang ik maar via die diskette bootte. Bleek het boot.ini bestandje op de HD beschadigd te zijn. Een tekstbestandje met 3 lullige regeltjes ASCII had er bijna voor gezorgd dat we een nieuwe pc hadden moeten kopen. Stom van me. Had ik maar niet verder moeten zoeken naar de oorzaak, dan had ik nu een nieuwe gehad. Het baart me wel zorgen dat ik in nauwelijks één maand tijd in m’n vrienden- en burenkring al 4 x zware troubles heb mogen oplossen met XP. Begint het bolwerk af te brokkelen ?

(c) 2008 StationTenderness