ouwe meuk in november, 2002

199 | Orde in de chaos

29 november 2002 | roel | ik

Bijna 200 postings bevat dit geneuzel en dat was meteen een mooie kapstok om een zoekfunctie aan op te hangen. Het is namelijk een heidens karwei om die berichten door te fietsen op zoek naar dat ene dingetje dat ergens stond en dat over dat andere dingetje ging. Geheel ter vermaeck ende functionaliteit presenteer ik u dan ook met trots: de zoekfunctie. Zie rechts. En zoek u het apelazerus !

198 | New born

29 november 2002 | roel | ik

Heuglijk nieuws: de familie Lammertsma heeft vandaag gezinsuitbreiding gehad ! Isaï is de naam en het mannetje werd om 12:45 uur vanmiddag geboren in het Carolus-ziekenhuis in Den Bosch, weegt 3700 grammen en is weer een schoonheid. Mannetje nummer 3: welkom op deze aarde !

197 | Uitstel

29 november 2002 | roel | marillion en fish

We zijn het inmiddels wel gewend van Fish. De dubbel-DVD van de legendarische optredens in Enschede van juni jongstleden zou oorspronkelijk vlak voor kerst besteld kunnen worden. Nu blijkt dat Fish toch liever de voorkeur geeft aan het leveren van een technisch kwalitatief hoogstaand produkt. Oftewel: het kan nog wel even duren voordat we de meest historische concerten ooit thuis vanaf de bank kunnen herbeleven…
Tracklist:

DVD1 (The Night Of The Jester)
Script For A Jester`s Tear
Misplaced Childhood
Torch Song
Slainte Mhath
Forgotten Sons
Fugazi
interview

DVD2 (Night Of The Companies):
Vigil
3D
Just good Friends
Rites of Passage
State of Mind (met Jan Akkerman)
Shadowplay
Raw Meat
The Company
Birthday (met Yatta op drums)
een blik achter de schermen
een interview

Het ontwerp van de omslag van de DVD is gemaakt door Mark Wilkinson.

196 | Mosterd!

26 november 2002 | roel | ik

Cup-a-soup heeft er weer een. In de categorie ‘bijzonder kek soepie’. Mosterd/ham. Verguisd door alle collegae maar bejubeld door ondergetekende. Nu ben ik van huis uit al een mosterdman, dus het succes is niet vreemd. Ik flikker overal mosterd op en in. Voornamelijk in sla-dressings, want een dressing zonder mosterd is als een finishing zonder touch. Hulde derhalve aan de mosterd ! Het aandeel ham in deze soep is overigens te verwaarlozen: slechts 1 klein blokje ham viel me zojuist ten deel. Maar dat boeit ook niet. It’s the mustard where it all turns around ! En mooi dat niemand ‘m lust ! Ik kan de komende weken wel vooruit met m’n ‘zakelijke verpakking’…

195 | Kansas City

25 november 2002 | roel | muziek

Een heerlijke avondje nostalgie. Level42 in 013. Mark King bast nog immer als een sneltrein en zijn stem heeft de tand des tijds prima doorstaan. Dat de rest van de bezetting helemaal niks van doen heeft met dé Level van de jaren 80 mag de pret niet drukken. Enthousiaste kinders waarvan 1 uitgerust met sax deden hun uiterste best Mark King naar behoren te begeleiden. En hoe !

013 was nog goed vol gelopen (hoewel niet uitverkocht) en het voorprogramma Mo’Jones was voor de afwisseling eens wél leuk. Een humoristisch én muzikaal verantwoorde aanrader uit NL. Level42 deed een greep uit de grote oude hitsdoos en toverde de voorspelbare hits als ‘To be with you again’,’Love games’,’Lessons in love’,’It’s over’ en ‘Hot Water’ uit de hoed. Met verve vertolkt, overigens. Dat 95 procent van de bezoekers ook kwam voor deze nummers (van ná hun vercommercialisering, zal ik maar zeggen) was al snel af te lezen aan de response bij aankondiging. Mijn eigenste favorietjes waren ‘Kansas City Milkman’,’Starchild’ (slechts een stukje) en ‘Living it up’. Duidelijk minder bekend bij datzelfde gros publiek. De toegift was minimaal (2 nrs) maar dat mocht allemaal de pret niet drukken. Level funkt nog steeds !

Setlist:

Almost there
Love games
To be with you again
Children say
Seven days
Dream crazy
It’s over
The sunbed song
Kansas city milkman
Lessons in love
The sun goes down
Starchild
Running in the family
Something about you

Hot water
The Chinese way

(c) 2008 StationTenderness