ouwe meuk in januari, 2002

65 | Oud mannetje

29 januari 2002 | roel | ik

Tegen beter weten in, heet dat. Of een ezel stoot zich… afijn, de spreekwoorden zijn u allen bekend. Feit blijft dat je niet in je eentje een kast moet gaan verplaatsen. Ook al heb je een 30 weken zwangere vrouw die nix mag tillen. Gewoon even de buurman erbij halen. Want die kast die werkt natuurlijk niet mee. En als je al niet echt behept bent met De Sterkste Rug Van Nederland, dan voelt u hem natuurlijk al aankomen. En ik ook. Pats, zei de rug. Auw, zei ik. Een verrekkinkje van een van de “lange rugspieren”. Het is maar hoe je het noemt. Het is in ieder geval niet bepaald prettig. Mijn hoofd draait momenteel niet onafhankelijk van mijn romp, dat is ook een bijkomend nadeel. Het gaat al iets beter dan gisteren, alhoewel het schrijven van dit stukje eigenlijk iets te veel moeite kost. Tot zover dus. Nu maar weer in een warm bad zitten, dat helpt.

64 | Random dierenleed

26 januari 2002 | roel | media

Toch een aardig stukje humor dat hier aan de dag wordt gelegd. Over de randromedaris. En nu maar wachten op de lieveheersbeestjesvariant ? (Met dank aan Schaap.tv en met op zijn beurt dank aan Karma)

63 | Ouderwets gemuts

24 januari 2002 | roel | media

Het eerste wat ik doe als ik thuis kom, ongeacht wat de achterliggende reden van die thuiskomst is, is Teletekst kijken. Een ritueeltje dat ongemerkt zijn intrede heeft gedaan halverwege de jaren tachtig. Toen nog verbluft door dat prachtige technisch vernuft. Na 20 jaar blijkt het medium nog geen greintje aan informatiekracht te hebben ingeboet. Zet je computer maar eens aan om het laatste nieuws te bezien. Gaat toch gauw een minuutje of 2, 3 overheen (red: sinds de intrede van XP is deze opstarttijd aardig bekort). Nee; Teletekst is er immer, altijd, snel en accuraat. Sinds een aantal jaartjes zelfs de gehele nacht.

Je hecht je in al die jaren natuurlijk aan een aantal favoriete pagina’s. Het is dat m’n tv geen bookmarks kent, anders zaten daar toch een paar beauties van pagina’s in ! Ik noem een 372, 371, 401, 192 en 704 (het weer, niet onbelangrijk voor een naar-het-werk-fietser). Maar de kroon wordt glorieus gespannen door 316, de Radio & TV-Ergernissenpagina van de KRO. Geweldig om te zien waar “bepaalde iemanden” zich zoal druk over schijnen te moeten maken.

62 | Werk aan de winkel

22 januari 2002 | roel | media

Die ene onverlaat die dit gebeuren met Netscape probeert te bezien wacht nog een ware verrassing. Gisteren werd ik door lezer RJ geattendeerd op het ‘niet helemaal goed uitzien van deze site in Mozilla’. Dat is een understatement want na het downloaden van Netscape (tegen mijn principes in, maar vooruit) werd ik er niet bepaald vrolijker op. De zo kekke transparante DIV-jes zijn in ‘mozilla’ niet meer transparant maar gewoon ordinair grijs. Ok, daar zou nog mee te leven zijn want dat is een echt IE-kunstje. Maar zelfs het meest eenvoudige javascriptje om plaatjes te laten veranderen werkt niet. En dus ook de menu-links niet. Daar ga ik dus geen tijd in steken. Ben Malle Jozef niet ! Laat Netscape eerst maar eens een fatsoenlijke brouwsert produceren ! In 10 minuten tijd liep ie ook nog eens 3 x vast. Dat krijgt zelfs IE (ik geef toe, ook niet ideaal maar inmiddels wel de standaard) niet voor elkaar…

In mijn project ‘ik zet mijn cassettes op ceedee’ ben ik inmiddels in het laatste stadium beland. Stadium ‘de laatste loodjes wegen het mooist’. De leukste tapes heb ik namelijk tot het eind bewaard. Waaronder live-opnamen van Marillion in Arnhem en een tape met Maternité van Mam. Geinig singeltje van deze, ik geloof, Tilburgse of Bredase band. Bestaat al heel lang niet meer (of al heel lang nix meer van gehoord). U weet wel, dat nummer van “mam, weet jij nog wanneer ik voor het eerst een boterham met kaas gegeten heb?” Maternité dus.

(c) 2008 StationTenderness