ouwe meuk in 2002

218 | Wetmatigheid

24 december 2002 | roel | ik

Vraag je je ook wel eens af waarom je de afzonderlijke namen van bevriende stellen altijd in dezelfde volgorde opnoemt ? Lastige vraag ? Dan zal ik het anders zeggen. Ik probeer namelijk mijn zojuist ontdekte wetmatigheid uit te leggen. In een relatie brengt elk van de ‘leden’ zijn eigen vrienden/vriendinnen uit het verleden mee, je maakt als stel weer nieuwe vrienden of eenieder maakt zijn eigen vriendjes en vriendinnetjes tijdens de duur van de relatie. Er zijn dus eigenlijk 3 manieren waarop je je vriendenschare kan uitbreiden. Deze 3 varianten bepalen in grote mate de Wijze van Naamgeving in de Dagelijkse Omgang.

Stel, mijn jeugdvriend heet Xander en die trouwt later met Wendy. In de dagelijkse spreektaal heet dit stelletje voor altijd ‘Xander en Wendy’. Draai het om en het lijkt ineens heel ander volk. ‘Wendy en Xander ?’ Nooit van gehoord. Voor mijn vrouw geldt hetzelfde. Vrienden/vriendinnen die van haar kant worden ingebracht in de ‘boedel’ staan altijd vooraan in de Naamgeving. De vlieger gaat natuurlijk niet op voor vrienden die je met z’n tweeën maakt. Wanneer je SAMEN vriendjes en vriendinnetjes weet te vinden (op vakantie of zo, of wanneer je nieuwe buren krijgt) gaat een ander mechanisme werken: de man komt op de eerste plek in de Naamgeving. Echt waar. Het is te rolbevestigend voor woorden maar de vrouw bungelt in de Naamgeving altijd achteraan.

Projecteer deze theorie maar eens op je eigen vriendenkring. Wedden dat het klopt ? Ik heb voor mezelf geen enkele uitzondering kunnen vinden. Behalve dan voor mijn ouders. Mama komt eerst ! Alhoewel: die kende ik natuurlijk ook het eerst 😉

Nu nog een mooie naam voor deze theorie. De ‘Wet op de Volgorde van Naamgeving van Stelletjes in de Dagelijkse Omgang’ lijkt me een tikkeltje aan de lange kant. Suggesties zijn welkom.

217 | Verwacht

23 december 2002 | roel | marillion en fish

Verwacht: TheMemoryMaze, een innig samenwerkingsverband (alweer een?) tussen Briljantje en ondergetekende met betrekking tot ons beider grootste passies: Marillion & Fish. Wordt spoedig vervolgd.

216 | Misgelopen

23 december 2002 | roel | marillion en fish

Als je alles van tevoren weet is het een stuk makkelijker. Zo ook 15 december jongstleden. De United Fish Fans organiseerden een sinterklaas/kerstborrel in café Terminus (voorheen Poitin) in Den Bosch. Een aantal jaren geleden was ik een van de weinige gelukkigen die erin slaagde in Poitin naar binnen te komen voor een uniek optreden van Fish. Had ik het de 15e maar weer geprobeerd. Het was niet eens moeilijk geweest. Er was namelijk een hele speciale gast. Sinterklaas. Uit Schotland. Luisterend naar de naam Fish. Hilarische foto’s van de Vis in Sint-ornaat zijn te zien op United FishFans. Zucht… Fish in m’n eigen woonplaats… als je alles van tevoren weet…..

215 | Bio

23 december 2002 | roel | marillion en fish

Separated Out is binnen. Een prachtige Marillion-biografie die de gehele geschiedenis van de band beschrijft tot en met 2002. Het unieke aan het boekwerk is dat beide kanten van het verhaal worden beschreven. De auteur Jon Collins, fan van het eerste uur die zich geroepen voelde om dieper te duiken in de wereld die Marillion heet, sprak met honderden mensen waaronder Fish. Het boekwerk leest lekker weg en staat bol van de prachtigste anecdotes. Ik ben in het gelukkige bezit van een van de eerste 1000 exemplaren, die uit een gelimiteerde oplage komen met hard-cover én de handtekeningen van de band. Mooi!

214 | Finale

20 december 2002 | roel | spinvis

De Top25 van 2002 is daar. Uitgerekend (nou ja, dat gaat natuurlijk allemaal automatisch) en opgeteld (ook dat gaat ‘van eiges’). Spinvis heerst bruut. Chapeau Erik de jong. Bekijk ‘m hier.

(c) 2008 StationTenderness