ouwe meuk in november, 2001

26 | Weekendje

28 november 2001 | roel | marillion en fish

Wat een geweldig feest zal me dat worden! Marillion huurt een compleet bungalowpark en organiseert in april 2002 een festijn dat zijn weerga niet kent! Tijdens het Marillion Weekend 2002, want daar gaat het dus over, zal de band 2 concerten geven. Niet zomaar concerten: neen! Eén van de optredens zal compleet bestaan uit ‘Brave’, een van de beste albums van de band uit 1994. Alle bungalows zullen door fans worden bevolkt, er zijn optredens van andere bands, er is een speciaal Marillion-kanaal op het internet tv-netwerk, er zijn interviews, kartbanen, zwemparadijzen, kortom… de hemel op aarde…

Ook toevallig dat dat weekeinde dan precies samenvalt met het ‘Hallo hier is Kindje Schrijvers, ik ga maar eens geboren worden’-weekeinde. Oftewel: veel plezier daar in Engeland!!!

25 | Ik zeg het niet vaak

20 november 2001 | roel | ik

…maar het is potdomme een verademing om na jaren van hemeltergend langzame besturingssystemen met XP te werken. Voor het eerst sinds het verschijnen van Windows95 betrapte ik mezelf weer op een voorzichtig ‘oh’ en een bescheiden ‘ah’, veroorzaakt door de diverse handigheidjes in XP. Al 24 uur XP-gebruiker en nog geen enkele vastloper. De krant is inmiddels gebeld.

24 | Moerasdraak

19 november 2001 | roel | ik

Nooit geweten dat er nog een heel klein stukje muur van de oude Gruyterfabriek in ‘s-Hertogenbosch overeind staat? Of waar Janus Kiep woonde ? Of hoe de Binnendieze nou eigenlijk is gerestaureerd ? Waarom de muur- en plafondschilderingen in de St. Jan met een arceertechniek zijn gerestaureerd ? Hoe de ‘perdjes’ in het Stadhuis nou eigenlijk ronddraaien ? Dat er kilometers rijksarchief onder de Citadel liggen ?

Ik wist het ook niet. Als geboren Bosschenaar natuurlijk niet iets om mee te koop te lopen. Vandaar dat ik nu hard op weg ben om gediplomeerd ‘boschloog’ te worden. Een prachtige cursus, op poten gezet door de Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch en het Koning Willem I College. Een aanrader voor eenieder die Den Bosch op wat voor wijze dan ook een warm hart toedraagt.

23 | Bed

19 november 2001 | roel | ik

Een week in bed liggen. Met spierpijn en een bonkende kop en een dichtzittende neus (die na enkele dagen overgaat in een wijdopenstaande neus). Oftewel geveld door een stevig griepje. Maar inmiddels weer boven water.

22 | Fellini night

9 november 2001 | roel | marillion en fish

Ondanks het feit dat Fellini Days niet het sterkste werk van Fish is (naar mijn idee), is er gisteravond toch weer een geweldig concert toegevoegd aan het reeds imponerende lijstje van bezochte Fish-gigs.

Goed gevooisd dit keer, in tegenstelling tot de optredens in Tivoli (januari) en in 013 (mei). Dat kwam toen door de stress, heb ik mij laten vertellen. Daar had de Vis gisteravond dan klaarblijkelijk bijzonder weinig last van, getuige het refereren aan de scheiding met Tammy onder de noemer ‘the best thing that happened to me the past 15 years’. Hoogtepunt zoals verwacht de medley Assassing/Jungle Ride/Fugazi/White Feather en natuurlijk Market Square Heroes. Compleet uitgevoerd dit keer, en dat is toch een aantal jaren geleden dat we die hebben mogen horen!

Ook qua intermezzo’s was Fish weer aardig op dreef (de joints deden hun werk, evenals de glimmende zak vol onbestemde alcohol die op een gegeven moment de ronde deed, ook in het publiek). Vooral de relatietherapie, bestemd voor een redelijk ‘unhappy couple in the audience’ én de Copacabana-anecdote van Steve Barnacle waren hilarisch. Geen mopjes over alcohol dit keer, dat mag wel in de krant. De man heeft toch de gewoonte om elk concert zeker 1 keer de term ‘Grolsch’ de zaal in te brullen. Deze keer dus niet. Maar dat terzijde. Het was een heuse Fellini Night. Gelukkig. Ik zit nog bij te komen…

(c) 2008 StationTenderness