ouwe meuk in 2001

39 | Briljante Sneep

30 december 2001 | roel | media

Eindelijk. Het is ervan gekomen. Naar Harry Potter geweest. Een lange dus vermoeiende zit maar zeker de moeite waard. Vooral het zwerkbal was om te smullen. Alhoewel de acteerprestaties me over de gehele linie wat tegenvielen sprong er één uit: Severus Sneep. Oftewel Alan Rickman. Briljant beangstigend en exact zoals ik me ‘m had voorgesteld na het lezen van de boeken (althans, ik ben halverwege deel 3). Ik stel mevr. Rowling voor om deel 5 gewoon “Severus Snape and That Little Ugly Potter Kid” te noemen of zo.

38 | Strijk aan zet

28 december 2001 | roel | ik

De telecom-fanatici hebben er een mooi woord voor: strijkplank. Zo’n mobiele telefoon die eigenlijk te groot is om kek mee te zijn. Meestal is een dergelijk toestel ook behept met een iets te grote antenne. Afgeleid hiervan is het theorema van Schrijvers: ‘hoe groter de antenne hoe ouder het toestel’.

Maar goed: met een Ericsson uit 1999 maak je niet echt meer de blits. Zeker niet nadat je je door een enthousiaste stofzuigerboer een trendy mini-antennetje hebt aan laten smeren omdat de organieke antenné in de Kuip is achtergebleven tijdens de EK-match Nederland-Joegoslavië. Zo’n mini-antenne waarbij niet werd verteld dat het de accu in noodtempo leegtrekt. Waardoor je genoodzaakt bent om de verlichting continu uit te laten omdat je anders met een aggregaat op je rug door het leven moet. Ergo: dat toestel ligt dus na 36 uur aan de lader. Werkt dus niet. Op zoek naar een nieuwe. Abo hoeft niet, priepeej is ook wel zat. En dan kom je toch uit bij Sony! Raar is dat he ? De Sony CMD-J70 dus. Nu alleen nog een verkooppunt zien te vinden.

37 | 8mm

27 december 2001 | roel | ik

U kent dat wel. 2e kerstdag bij ouders thuis. Bijkletsen, gourmetten, sneeuwpopje knutselen omdat het plotseling met bakken uit de hemel komt, oude films draaien. Zo ook gisteren. Het was weer een sterk staaltje nostalgie dat uit die oude projector werd getoverd.

Zo kan het gebeuren dat je via die 8mm terugkeert naar Camping l’Arche, Anduze, Zuid-Frankrijk. Kamperen met Ernst, de 1e vakantie ‘alleen’ (met pa en ma 100 meter verderop). Even terug naar die camping waar we jaren achtereen kwamen, terug naar de ‘rotsen’, het ‘muurtje’, de ‘brug’, het ‘dorp’. Gewone termen die juist daar een eigen betekenis hadden.

En zowaar, heel even, een glimp van dat ene t-shirt dat zo mooi was. Zo mooi zelf gemaakt. Van The Cult. Een fotootje ervan maken lukte (net) niet… Terugspoelen op zo’n recorder is een helse klus. Maar binnenkort wordt het project ‘redt de 8mm banden! zet ze over over video!’ ingestart, dus wellicht dat er aan de sectie ‘t-shirts’ op deze site dan een prachtig fotootje van dat prachtige shirt kan worden toegevoegd…

36 | Euromrekenen

24 december 2001 | roel | ik

De euro wordt van ons allemaal. Dat hebben we al vaker gehoord. Maar dat omrekenen zal me nog een heibel gaan geven, ik zweer het u. Oefenen is hier het credo. Niet alleen monetair, maar ook gewoon qua alledaagse zaken. Kraak alle getallen die u tegenkomt naar euro’s en binnen 2 dagen bent u volkomen behept met het omrekenen. Enkele voorbeelden (met dank aan Rob):

– Liever 1 vogel in de hand dan 10 in de lucht; Liever 0,45 eurovogel in de hand dan 4,54 in de lucht
– Na veel vijven en zessen; Na veel 2,27 en 2,72
– Alarmnummer 112; Alarmnummer 50,82
– Peugeot 205; Peugeot 93,02
– Sprookjes uit 1001 nacht; Sprookjes uit 454,23 euronacht
– Sneeuwwitje en de 7 dwergen; Sneeuwwitje en de 3,18 eurodwergen
– Op de markt is uw gulden een daalder waard; Op de markt is uw 0,45 euro 0,57 euro waard
– The 6th sense; The 2,72th eurosense
– Een gewaarschuwd man telt voor 2; Een gewaarschuwd man telt voor 0,91

35 | Romme

24 december 2001 | roel | sport

Weg met die snotneuzen die denken even een 10 kilometer te kunnen rijden. Lang leve Gianni. Wie denkt de KNSB wel dat ze is ? Dat gesodemieter met kwalificatietoernooien moet maar eens afgelopen zijn. Neem het gemiddelde van de reeds gereden worldcups en voila, daar heeft u uw Olympiërs. Dus Gianni, sleep ze voor het gerecht ! Mijn zegen heb je.

(c) 2008 StationTenderness